Ulei aromatizat cu leurdă - Flavor Tailors

Ingrediente

200-300 ml ulei de struguri
minim 10 frunze de leurdă

Ulei infuzat cu leurdă, prospețimea primăverii într-o sticlă! Frunzele proaspete de leurdă, culese cu grijă din natură, sunt infuzate într-un ulei de calitate, creând un elixir aromatic plin de arome de usturoi verde și prospețime. Acest ulei este perfect pentru a adăuga o notă de caracter distinctă oricărui fel de mâncare, de la salate și paste, până la legume la cuptor sau carne la grătar. Încântă-ți simțurile și bucură-te de aroma lor vibrantă în fiecare preparat!

Iată câteva idei despre cum poți consuma oțetul infuzat cu flori de leurdă:

Dresinguri pentru salate: Folosește-l ca bază pentru dresinguri pentru salatele făcute acasă. Gustul său de usturoi adaugă profunzime vinaigretelor sau dresingurilor cremoase.

Aromatizare: Stropește-l peste legume la cuptor, paste sau carne la grătar pentru o explozie suplimentară de gust de usturoi.

Marinade: Include-l în marinade pentru carne, tofu sau legume pentru că adaugă notă delicioasă de usturoi marinadei.

Pesto: Folosește-l ca parte din componenta de ulei când faci pesto. Acesta amplifică gustul de usturoi în sosul de pesto.

Dipuri și unturi: Incorporează-l în dipuri făcute acasă, precum hummus sau aioli, pentru o aromă de usturoi.

Soteuri și stir-fry: Folosește-l pentru a sota legume sau a găti la wok pentru a adăuga o aromă subtilă de usturoi preparatelor.

Pâine: Servește-l ca sos pentru înmuiat pâinea crocantă. Aroma de usturoi va pătrunde în pâine și o va transforma într-un aperitiv gustos.

Topping pentru pizza: Stropește-l peste pizza făcută acasă sau cumpărată înainte sau după coacere pentru o notă de gust plină de aromă.

Risotto și paste: Amestecă uleiul infuzat în risotto sau paste chiar înainte de servire pentru o explozie finală de gust de usturoi.

Sandvișuri cu brânză la grătar: Pensulează partea exterioară a sandvișurilor cu brânză la grătar cu ulei infuzat cu leurdă pentru o crustă plină de arome.

Preparate cu cartofi: Folosește-l pentru a coace cartofii la cuptor sau stropește-l peste piure de cartofi pentru o aromă de usturoi.

Supe și tocănițe: Adaugă-l în supe și tocănițe pentru un plus subtil de usturoi.

Experimentează diferite combinații pentru a găsi modul tău preferat de a te bucura de uleiul infuzat cu leurdă!

Ulei infuzat cu leurdă

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se spală frunzele de leurdă și se șterg bine cu un prosop absorbant.

2. Mai apoi, se rup bucăți mai mărunte și se pun într-un mărunțitor.

3. Se golește uleiul peste florile de leurdă și apoi se mărunțesc împreună până uleiul prinde o culoare verzuie.

4. După, se golește uleiul rezultat într-o sticlă și se lasă minim 5 zile la infuzat (cu cât mai mult, cu atât mai intensă aroma).

5. Înainte de servire, se strecoară uleiul printr-o sită fină și se golește înapoi în sticlă, unde se poate păstra până la câteva luni, atât să fie depozitat într-un loc întunecat și răcoros.

6. Totodată, se poate și congela, în cubulețele în care se face gheața de obicei. La fel și leurda care rămâne după strecurare, având încă aromă intensă, e păcat să o aruncați. Puteți să o congelați sau să o folosiți la o porție de paste.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Ulei infuzat cu leurdă