Salmorejo (supă rece spaniolă) - Flavor Tailors

Ingrediente

1 kg roșii de calitate, de la țărani
200 gr pâine (baghetă sau pâine veche)
300 ml ulei de măsline (de super calitate)
1 cățel de usturoi
sare și piper după gust
1 lingură oțet de vișine
2 ouă fierte (decor)
50 gr Jamon Serrano (decor)
câteva frunze de busuioc (decor)
2-3 linguri de ulei de măsline (decor)

Salmorejo, o supă rece spaniolă de vară, super aromată și răcoritoare, care a devenit preferata mea de când am fost în vacanță în Andalucia și am descoperit-o. Efectiv o ador și o gătesc în fiecare vară! Și se prepară atât de simplu și din super puține ingrediente, încât nu ai niciun motiv să nu o încerci. Conține roșii coapte și zemoase, pâine, ulei de măsline dinăla de calitate, intens aromat, un cățel de usturoi pentru parfum, oțet de vișine și sare și piper. Iar pentru servire, se decorează cu cubulețe de ou fiert, bucățele de Jamon Serrano, frunze de busuioc și puțin ulei de măsline. Sună simplu, dar vă garantez eu că o să o adorați această supă salmorejo!

Salmorejo (supă rece spaniolă)
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se spală bine roșiile și se taie cuburi, iar apoi se pun într-un bol. P.S. Înainte de a fi gătite, roșiile ar trebui depozitate 1-2 zile în bucătărie, pe blat, nu în frigider, dacă vreți să se coacă, să fie zemoase și cu o aromă intensă.

2. Se rupe și pâinea în bucățele mici și se adaugă peste roșii. Dacă folosiți și coaja de la pâine, amestecați puțin pâinea cu roșiile și lăsați-le să stea 10-15 min să se înmoaie coaja în zeama de roșii.

3. Apoi, se adaugă uleiul de măsline (folosiți unul de calitate superioară) și se condimentează cu sare, piper și oțet de vișine.

4. Mai apoi, se dă totul în blender până rezultă o supă cremă fină (se poate și strecura dacă se dorește a fi super fină).

5. Se pune supa în boluri și se decorează cu ou fiert tăiat bucăți, bucățele de Jamon Serrano, o frunză de busuioc și apoi se stropește cu ulei de măsline! Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Salmorejo (supă rece spaniolă)