Prăjitură Piña Colada - Flavor Tailors

Ingrediente

5 gălbenușuri
100 gr zahăr
100 ml lapte de cocos
120gr Făină 000 pentru prăjituri Raftul bunicii
1 praf de copt
1/4 linguriță sare
5 albușuri
100 gr zahăr
1 linguriță esență cocos
50 gr cocos
150 ml lapte de cocos (Sirop)
300 ml lapte condensat (Sirop)
75 ml suc de ananas (Sirop)
1-2 lingurițe esență rom (Sirop)
400 ml smântână pentru frișcă (frișcă)
50 gr cocos (frișcă)
1-2 lingurițe esență rom (frișcă)
700gr ananas bucăți (asamblat)
200 gr cocos (asamblat)
18 cireșe confiate (asamblat)

Prăjitură Piña Colada super fresh și aromată, devenită mai nou desertul nostru preferat. Blatul pufos este îmbibat într-un amestec delicios de lapte de cocos, lapte condensat, suc de ananas și un strop de rom, făcând fiecare mușcătură umedă și plină de savoare. Deasupra, se adaugă un strat de piure de ananas și o porție generoasă de frișcă cu cocos, capturând esența clasicului cocktail într-o formă de desert delicioasă. Perfectă pentru adunările de vară sau orice ocazie care cere un gust al tropicelor, această prăjitură Piña Colada cu siguranță vă va transporta papilele gustative pe o plajă însorită.

Prăjitură Piña Colada

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se separă gălbenușurile de albușuri și se amestecă gălbenușurile cu zahărul, iar când se topește zahărul și rezultă o cremă pufoasă, se adaugă laptele de cocos și se amestecă bine.

2. După, se cerne peste cremă făina 000 pentru prăjituri Raftul bunicii amestecată cu praful de copt și sarea și se amestecă să devină omogen.

3. Mai apoi, se bat albușurile spumă și se adaugă restul de zahăr, iar când bezeaua devine pufoasă, se adaugă esența de cocos și apoi se golește treptat crema de gălbenușuri, puțin câte puțin. Pentru a nu se lăsa bezeaua, incorporați cu o spatulă și amestecați mereu de la exterior spre interior.

4. Se golește crema într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt și se presară cocosul deasupra pentru a avea un strat mai crocant, iar apoi se dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-35 de minute.

5. Între timp, se amestecă laptele de cocos cu laptele condensat, sucul de ananas și esența de rom.

6. Când blatul este copt, se scoate de la cuptor și se lasă cam 20 de minute să se răcească. Apoi, se „împunge” blatul cu ajutorul unei cozi de lemn de la un tel sau o lingură de lemn.

7. După, se golește siropul peste blat și se lasă minim 4 ore (de preferat peste noapte) să absoarbă siropul. Acesta se va absorbi atât în blat, dar va rămâne și în găurile din blat și prăjitura va avea blatul umed când o serviți.

8. Pentru stratul de ananas, se strecoară bine 600 gr bucăți de ananas și apoi se dau în blender, să rezulte un piure și se golește acest piure peste blat și se întinde uniform.

9. Apoi, se bate smântâna pentru frișcă (rece, de la frigider) și când devine pufoasă se incorporează cocosul și esența de rom. În funcție de cât de puternică doriți să fie aroma de rom, adăugați 1 sau 2 lingurițe. Când incorporați cocosul, amestecați cu o spatulă, de la exterior spre interior și nu amestecați prea mult, iar apoi întindeți uniform frișca peste prăjitură.

10. Pentru decor, puneți cocosul într-o tavă și coaceți-l pentru 3-5 minute la cuptorul preîncins la 160°C. Fiți cu ochii pe el să nu se maronească prea tare. Când e rumenit, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, iar apoi se presară peste stratul de frișcă.

11. Se decorează prăjitura cu bucățile de ananas rămase (100gr) – se pot face floricele din ele și în mijloc se poate pune câte o cireașă confiată. Prăjitura se păstrează la frigider, dar vă garantez că nu o să reziste mult. Este delicioasă și o să o devorați!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi cu produsele Raftul bunicii.

Prăjitură Piña Colada