Citrus Sunset Cocktail - Flavor Tailors

Ingrediente

2L Vodka
6 Portocale
2 grapefruit
3 boabe tonka / 1 păstaie vanilie
5-10 boabe de piper
~ 15 ciorchine de flori de salcâm
1 lingură flori de hibiscus (ceai)

Citrus Sunset cocktail, o explozie de arome citrice, un subtil parfum de flori de salcâm și note dulci de tonka. Această băutură este echilibrul perfect între revigorare și relaxare, iar numele este dat de cubul de gheață din suc de portocale, care arată ca un soare, iar pe măsură ce se topește și se dizolvă în cocktail, pare că soarele apune și se pierde în linia orizontului. Chiar și cocktailul e în degrade, în nuanțe de portocaliu și roșu, asemenea apusurilor epice care îți taie răsuflarea.

Savurează fiecare înghițitură ca pe o călătorie spre amintirile serilor relaxante de vară și bucură-te de apusul soarelui pe papilele tale gustative cu acest Citrus Sunset cocktail!

P.S. Dacă sunteți curioși ce alte rețete se pot face cu flori de salcâm, aici găsiți multe alte rețete super interesante și delicioase. De la clătite, la budincă, mousse, brioșe, cheesecake, crème brûlée sau salcâmată. Nici nu v-ați imaginat câte bunătăți se pot face cu aceste flori delicate!

Citrus Sunset Cocktail
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se taie coaja de la o portocală (fără partea albă) și apoi se feliază bastonașe subțiri și se pun într-un borcan de 5L curat .

2. Mai apoi, se stoarc 4 portocale și 1 grapefruit și se pune sucul lor în borcan.

3. Se adaugă boabele de tonka pentru un gust dulceag și un parfum subtil. Se pot înlocui cu o păstaie de vanilie, pentru că au arome similare.

4. Se adaugă și boabele de piper pentru o aromă ușor pipărată și florile de hibiscus pentru o culoare roșiatică deosebită.

5. Se pun florile de salcâm într-un bol cu apă și se scufundă pentru a le spăla, iar apoi se strecoară și se pun și ele în borcan. Dacă nu e sezonul florilor de salcâm, puteți face cocktailul și fără ele, ar trebui să fie la fel de bun.

6. După, se feliază 1 portocală și un grapefruit și se pun și feliile lor în borcan. Ele trebuie să fie ultimele pentru a ține florile de salcâm scufundate în lichid.

7. Apoi, se golește vodka peste toate, se închide borcanul și se lasă 4-5 zile la macerat. Eu l-am ținut la frigider pentru a fi rece și perfect pentru savurat.

8. Pentru gheață aveți nevoie de o formă de făcut gheață cu sfere în care să goliți sucul de la o portocală proaspăt stoarsă și să le lăsați la congelator să se transforme fiecare într-un soare portocaliu.

9. Înainte de a-l savura, se strecoară lichidul de citrice, flori și condimente, iar apoi se pune o sferă de gheață într-un pahar de Martini și se golește alcoolul peste, astfel încât să ajungă cam pe la jumătatea sferei. Cocktailul ar trebui să fie în degrade, de la portocaliu la roșu, iar sfera de gheață va arăta ca un soare care se apune (se topește). Savurați fiecare înghițitură! Sper să vă placă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Citrus Sunset Cocktail