Hummus cu leurdă - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr năut (și aquafaba - apa de la năut)
3 linguri tahini
1 lămâie
o legătură de leurdă
60 ml ulei de măsline
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță boia afumată
1/4 linguriță fulgi chili
1/2 linguriță chimion
1 lingură ulei de măsline (decor)
cateva boabe de năut (decor)
1 linguriță za'atar (decor)
Legume pentru servit
Lipii/crackers pentru servit

Hummus cu leurdă, o rețetă perfectă pentru a aduce o notă proaspătă și vibrantă în farfurie! O reinterpretare revigorantă a clasicului hummus, în care aroma vibrantă a leurdei se împletește armonios cu cremozitatea năutului, parfumul chimionului, aciditatea lămâii și aroma subtilă de susan din tahini. Neapărat să îl decorați cu za’atar pentru că are o aromă deosebită și îl face și mai delicios, vă garantez eu merită efortul să găsiți acest condiment.

Această rețetă aduce un plus de prospețime și savoare, fiind perfectă pentru a fi savurată alături de crackers și/sau legume crocante precum castraveți, țelină apio, ardei, morcovi, ceapă verde, aducând un strop de primăvară în fiecare îmbucătură. Vă doresc poftă bună și primăvară frumoasă!

P.S. Dacă sunteți fani/fane leurdă, puteți găsi aici mai multe rețete deosebite și delicioase cu leurdă, printre care și idei de a prezerva leurda pentru când nu mai e în sezon.

Hummus cu leurdă

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune năutul într-un recipient mai înalt. Atenție, nu aruncați aquafaba (lichidul de la conserva de năut) pentru că avem nevoie de ea mai târziu. Păstrați și câteva boabe de năut pentru decor.

2. Mai apoi, se adaugă tahiniul, uleiul de măsline și zeama de lămâie.

3. După, se condimentează cu sare, boia afumată și chimion.

4. Se toacă leurda mai mărunt și se adaugă și ea peste restul ingredientelor.

5. Apoi se adaugă puțină aquafaba (apa de la năut) și se blenduie totul. Dacă rezultă o consistență prea groasă, se mai adaugă aquafaba până se ajunge la consistența dorită.

6. Se golește hummusul într-un bol și se decorează cu boabele de năut, puțin ulei de măsline și za’atar (poate sună exotic, dar vă recomand să folosiți za’atar, chiar e deosebit). Serviți cu bastonașe de castravete, țelină apio, ardei, morcovi, crackers, lipii sau orice altceva îți dorești.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Hummus cu leurdă