Burek cu leurdă și brânză - Flavor Tailors

Ingrediente

800 gr foi de plăcintă fine
600 gr iaurt
150 ml ulei
3 ouă
sare și piper după gust
1/2 linguriță nucșoară
coaja de la o lămâie rasă
400 gr brânză de capră
50 gr leurdă (sau mai mult, după gust)
2 linguri chimen negru

Burek cu leurdă și brânză de capră, super gustos și aerat. Aroma proaspătă a leurdei se îmbină perfect cu savoarea delicată a brânzei de capră, oferind o experiență culinară memorabilă. Cu foi crocante de aluat, umplutură cremoasă și proaspătă, acest burek este perfect pentru micul dejun, prânz sau cină. Iar faptul că este ușor de preparat îl face și mai tentant. Poftă bună!

Burek cu leurdă și brânză

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se sparg ouăle într-un bol și apoi se adaugă uleiul și iaurtul de capră de la Baier și se amestecă bine.

2. Mai apoi, se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se rade coaja de lămâie. Se amestecă bine și se lasă deoparte.

3. Într-o tavă cu margini mai înalte se pune hârtie de copt și se pune prima foaie fină de plăcintă. Foile se pot șifona, să nu stea perfect întinse pentru un aspect final interesant.

4. Se pune puțin amestec de ou cu iaurt și ulei peste foaia de plăcintă și se întinde cu o pensulă peste tot. Mai apoi, se acoperă jumătate de tavă cu o foaie de plăcintă mototolită și apoi se acoperă și cealaltă jumătate. Se pune amestec de ou peste și se întinde uniform cu pensula, apoi se acoperă cu o foaie de plăcintă.

5. Se repetă procesul până când se consumă jumătate din foi. Pentru un aspect final interesant, recomand să jonglați: un strat format dintr-o foaie de plăcintă, un alt strat format din 2 foi de plăcinte mototolite și tot așa.

6. Când ați ajuns la jumătatea foilor, presărați brânză de capră Baier rasă peste foaia de plăcintă și apoi presărați leurdă tocată.

7. Acoperiți cu o foaie de plăcintă și amestec de ou și repetați procesul până când mai rămân doar 2 foi. Pentru stratul final, acoperiți tava cu cele 2 foi mototolite, puneți amestec de ou deasupra, pensulați și presărați chimen negru.

8. Se dă tava la cuptor, la 180°C, pentru 20-25 minute, cât să se rumenească bine, iar apoi se lasă să se răcească. Mie personal îmi place mai mult rece decât caldă, dar serviți cum preferați. Poftă bună!

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu lactatele de capră Baier!

Burek cu leurdă și brânză