Oțet infuzat cu flori de leurdă - Flavor Tailors

Ingrediente

300 ml oțet de mere
flori de leurdă ( ~ un pumn mare)

Oțet infuzat cu flori de leurdă, o poveste de primavară cu aromă de usturoi! Culege florile delicate ale leurdei, infuzează-le în oțet și lasă natura să-și facă magia! Rezultatul este un oțet parfumat și plin de aromă, perfect pentru a adăuga o notă de leurdă în preparatele tale culinare. Stropește-l peste salate, folosește-l în marinade sau creează dresinguri și sosuri unice. Abordează bogăția sezonului și îmbogățește-ți preparatele cu această infuzie simplă, dar delicioasă!

Iată câteva idei despre cum poți consuma oțetul infuzat cu flori de leurdă:

Dresinguri pentru salate: Folosește infuzia de oțet cu flori de leurdă ca ingredient de bază în dresingurile pentru salate făcute acasă. Gustul său proaspăt și usturoiat adaugă profunzime vinaigretelor simple sau dresingurilor cremoase.

Marinade: Include-l în marinade pentru carne, tofu sau legume. Acesta conferă un gust unic de usturoi care îmbunătățește gustul general al preparatelor.

Bază pentru murături: Poate fi folosit ca bază pentru murături de legume, îmbogățind aroma legumelor murate cu o notă subtilă de usturoi.

Sosuri: Funcționează bine în sosuri pe bază de roșii, sosuri pentru stir-fry sau sosuri de la tigaie.

Supe și tocănițe: O picătură de oțet infuzat cu flori de leurdă poate revigora supele și tocănițele. Adaug-o către finalul gătitului pentru a păstra aroma.

Preparate cu cartofi: Folosește-l în preparate cu cartofi, precum salata de cartofi sau cartofii la cuptor. Gustul de usturoi completează aroma cartofilor.

Paste și Risotto: Adaugă-l în paste sau risotto pentru un plus de gust. Se potrivește bine cu sosuri cremoase și preparate cu ciuperci.

Dipuri și Unturi: Incorporează-l în dipuri și unturi făcute acasă, precum hummus, tzatziki sau aioli. Acesta adaugă o notă zemoasă acestor creații cremoase.

Cocktailuri: Fii creativ și folosește-l în cocktailuri precum Bloody Mary, cocktailuri cu gin sau spritzuri răcoritoare.

Experimentează diferite combinații pentru a găsi modul tău preferat de a te bucura de oțetul infuzat cu flori de leurdă!

Oțet infuzat cu flori de leurdă

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se rup cu atenție florile de leurdă de codița lor care e mai lemnoasă.

2. Mai apoi, se introduc florile de leurdă într-o sticlă curată și chiar sterilizată (se fierbe într-o oală cu un prosop pe fund, acoperită cu apă, timp de 10 minute, după care se ia oala de pe foc și se mai lasă în oală cam 10-15 minute)

3. Se golește oțetul peste florile de leurdă și apoi se pune capacul sticlei și se scutură puțin sticla să se scufunde toate florile în oțet.

4. După, se lasă la infuzat într-un loc întunecos și răcoros minim 2 săptămâni, dar cu cât mai mult, cu atât mai bine și mai intensă aroma. Nu vă faceți griji, florile vor deveni transparente din cauza acțiunii oțetului.

5. Când vă hotărâți să folosiți oțetul, se strecoară de flori și se depozitează în sticle, într-un loc răcoros și întunecos, putând fi consumat timp de 6 luni – 1 an.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Oțet infuzat cu flori de leurdă