Ouă umplute cu leurdă și avocado - Flavor Tailors

Ingrediente

5 ouă
2 avocado mici
2 lingurițe muștar Dijon
5-6 frunze de leurdă
sare și piper după gust
1/2 linguriță paprika afumată
1/2 linguriță coajă de lime

Ouă umplute cu leurdă și avocado, rețeta perfectă pentru a explora savoarea și prospețimea primăverii! Crema lor este fină și răcoritoare, cu un gust vibrant de avocado și leurda proaspătă, subliniate de aroma revigorantă a lime-ului. Această combinație aduce echilibrul perfect între cremozitate și prospețime, fiecare mușcătură fiind o surpriză de arome intense. Fie că le savurați ca gustare sau ca parte a unui brunch elegant, aceste ouă umplute vă vor încânta cu siguranță papilele gustative. Gata într-un timp record și cu ingrediente super simple, această rețetă va deveni cu siguranță una dintre preferatele voastre primăvara aceasta sau chiar de Paște sau ca idee de a recicla ouăle rămase după Paște! Trebuie neapărat să o încercați! Să aveți poftă!

Ouă umplute cu leurdă și avocado

1. Se fierb ouăle și după ce se curăță de coajă, se taie în jumătăți și apoi se scot gălbenușurile cu ajutorul unei lingurițe. Albușurile se pun pe o farfurie decorată cu ruccola și gălbenușurile se pun într-un bol.

2. Se taie avocado în jumătăți, se scoate sâmburele și apoi se scobește miezul cu ajutorul unei linguri și se pune în bol, peste gălbenușuri.

3. Se adaugă muștarul Dijon și se condimentează cu sare, piper și boia afumată.

4. Se taie frunzele de leurdă mai mărunt și apoi se golesc și ele în bol și se rade coajă de lime pentru o aromă răcoritoare. Ținând cont că acest amestec conține avocado, care se oxidează, se poate pune și puțină zeamă de lime.

5. Mai apoi, se blenduie toate ingredientele din bol, până rezultă o cremă fină.

6. Se ornează albușurile de ou cu crema de gălbenușuri, leurdă și avocado și se pot servi imediat. Atenție că se oxidează dacă nu le serviți imediat și ar fi indicat să fie păstrate într-un recipient vidat.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Ouă umplute cu leurdă și avocado