Unt cu leurdă, lămâie și lime - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr unt
50-75 gr leurdă
1/2 linguriță sare
1/2 lime (suc)
1 linguriță coajă de lămâie rasă

Unt cu leurda, lămâie și lime, o explozie de arome proaspete și vibrante! Cu leurda proaspătă, coaja zemoasă de lămâie și sucul de lime, acest unt este o îmbinare perfectă între prospețime și rafinament. Ideal pentru a sublinia gustul delicios al pâinii proaspăt coapte sau pentru a da o notă specială legumelor sau vitei la grătar, acest unt aromatizat va transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă.

Iată cum poți folosi untul aromatizat cu leurdă, lămâie și lime:

Fructe de mare la grătar: Întinde untul aromatizat pe creveți, scoici sau fileuri de pește înainte de a le prăji pe grătar. Aromele citricelor vor completa dulceața naturală a fructelor de mare.

Legume la cuptor: Amestecă legume la cuptor, cum ar fi sparanghelul, varza de Bruxelles sau cartofii, cu o lingură de unt după ce au fost scoase din cuptor. Usturoiul și citricele vor adăuga profunzime și prospețime preparatului.

Paste: Aromează rapid o porție de paste fierbinți cu 2 linguri de unt aromatizat. Adaugă puțin parmezan ras și piper proaspăt măcinat pentru o aromă suplimentară.

Friptură de vită: Acoperă o friptură  cu o bucată de unt chiar înainte de servire. Bogăția untului va amplifica gustul cărnii, în timp ce citricele vor oferi o notă proaspătă.

Pui la grătar: Untul aromatizat se poate întinde pe pielea pieptului sau pulpelor înainte de a le găti la grătar sau la cuptor. Aromele de leurdă și citrice vor pătrunde în carne în timpul gătirii.

Pâine: Întinde untul aromatizat pe felii de pâine crocantă și caldă pentru un aperitiv sau o garnitură simplă, dar delicioasă.

Porumb la grătar: Întinde untul pe porumbul la grătar pentru o reinterpretare gustoasă a unui preparat clasic de vară.

Creveți sau scoici sotate: Prepară creveți sau scoici într-o tigaie cu puțin unt aromatizat pentru un preparat rapid și plin de gust.

Piure de cartofi: Amestecă untul în piureul de cartofi fierbinte pentru o garnitură cremoasă și plină de aromă.

Legume la grătar: Pensulează legumele la grătar, precum dovleceii, vinetele sau ardeii grași, cu untul aromatizat pentru o explozie de gust.

Experimentează diferite combinații pentru a găsi modul tău preferat de a te bucura de untul aromatizat cu leurdă, lămâie și lime!

Unt cu leurdă

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Se lasă untul la temperatura camerei ca să se înmoaie și să se amestece ușor cu celelalte ingrediente

1. Mai apoi, se spală și se usucă frunzele de leurdă și se rup codițele lor pentru că sunt mai lemnoase.  După, se taie frunzele de leurdă, dar nu foarte mărunt, se taie fâșii pentru că vor arăta interesant în unt.

2. Se pune untul într-un bol și se amestecă bine, iar apoi se adaugă leurda, sarea, coaja de lămâie rasă și sucul de lămâie. Eu am pus și lămâie și lime pentru a-i da o aromă mai compleză.

3. Se amestecă bine untul cu toate ingredientele și apoi se golește pe o folie alimentară și se face sul și se rulează să se întindă uniform (ca un salam de biscuiți).

4. Dacă doriți să-l serviți repede, recomand să îl băgați 1-2 ore la congelator să se întărească sau puteți să-l lăsați la frigider. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Unt cu leurdă