Tartă cu roșii, brânză mascarpone și busuioc - Flavor Tailors

Ingrediente

170 gr unt
130 gr făină de spelta integrală (noi am folosit făină de la Terra Natura)
90 gr făină de mălai (noi am folosit mălaiul ecologic de la Terra Natura)
sare
3 linguri de apă foarte rece
7 ouă
120 gr lapte
60 gr brânză cottage
40 gr mascarpone
sare și piper
10-15 frunze de busuioc
10-13 roșii cherry

Am copt o tartă cu roșii delicioasă și vreau să vă spun că mă simt atât de norocoasă că primesc roșii dulci și gustoase de la țară! Sunt atât de aromate că mă provoacă mereu să încerc rețete noi, mai ales că mama îmi trimite câte o cutie plină și vreau să mă bucur chiar și de cea mai mică roșie cherry.

De data aceasta am „cusut” împreună roșii cherry cu busuioc și brânză și a rezultat o tartă ușoară și surprinzător de gustoasă! Vă provoc și pe voi să o încercați!

tarta-rosii-busuioc-branza_2
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Amestecă bine untul topit, făina de spelta, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.

2. Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor.

3. Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.

4. Combină într-un bol mare ouăle, laptele, busuiocul, sarea și piperul și amestecă-le bine, iar apoi golește amestecul peste aluat.

5. Amestecă brânza cottage cu mascarpone, sare și piper, iar apoi presar-o neuniform pe tartă. Taie roșiile cherry în jumătate și apoi strecoară-le printre crema de brânză.

6. Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 190 °C și apoi las-o să se odihnească. De preferat să se servească rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.