Supă cremă de cartofi cu leuștean - Flavor Tailors

Ingrediente

1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
puțin unt
1 kg de cartofi
750 mililitri supă
500 mililitri lapte
o legătură de leuștean
sare și piper
semințe de dovleac
O rețetă simplă și gustoasă: supă cremă de cartofi cu leuștean, pentru că leușteanul e un ingredient prea puțin folosit și trebuie să îl punem mai mult în valoare. Vă invit să vă bucurați de toate aromele naturii și să redescoperiți aroma leușteanului!

Instrucțiuni de preparare

1.Curăță cartofii și jumătate din ei pune-i la cuptor, pe hârtie de copt, stropiți cu un strop de ulei și lasă-i să se coacă.
2.Călește ceapa în puțin unt, iar când devine transparentă, adaugă și usturoiul tocat. Pune cartofii rămași, tăiați cubulețe și apoi golește supa și laptele și lasă să fiarbă până se înmoaie cartofii și scade lichidul.
3.Strecoară cartofii și pune-i în blender, împreună cu cartofii copți. Adaugă puțină supă în care au fiert și leuștean și blenduie. Adaugă supă până ajunge la o consistență cremoasă.
4.Pune din nou la fiert supa cremă și condimenteaz-o după gust, cu sare și piper și las-o să se încălzească, iar apoi servește-o cu semințe de dovleac coapte, trase puțin la tigaie și poți rade și puțin cheddar deasupra dacă îți sună tentant. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie.

Supa crema cartofi cu leustean

Leave a Reply

Your email address will not be published.