Tartă cu zucchini și leuștean - Flavor Tailors

Ingrediente

150 de grame fulgi de ovăz
120 de grame unt topit
2 cepe
1 zucchini
o legătură de leuștean
6 ouă
175 de grame de mascarpone
100 de grame cheddar
sare și piper
Tartă cu zucchini și leuștean, o nouă rețetă care pune în valoare aroma specială a leușteanului. În combinație cu zucchini și cheddar, a rezultat o tartă delicioasă, cu un blat aromat din fulgi de ovăz. Vă invit la degustat! Poftă bună!

Instrucțiuni de preparare

1.Pentru blat, topește untul și amestecă-l bine cu fulgii de ovăz. Mai apoi, întinde uniform amestecul, cu ajutorul unei linguri, pe fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 25-30 de cm. Dă la cuptor, la 170 °C pentru 15 minute.
2.Călește ceapa tocată mărunt și când devine ușor transparentă, presară sare și o linguriță de zahăr brun să se caramelizeze. Mai amestecă timp de un minut și apoi golește pe o farfurie.
3.Taie zucchini in jumătate, pe lung și apoi taie-l felii subțiri. Călește feliile de zucchini în puțin unt și condimentează după gust. Amestecă timp de aproximativ 5 minute și la final adaugă leuștean tocat și ia de pe foc.
4.Așează ceapa caramelizată peste aluatul de ovăz și apoi, peste ceapă pune zucchini-ul călit.
5.Amestecă cele 6 ouă cu mascarpone, cheddar-ul ras și condimentează cu sare și piper. Golește amestecul peste zucchini și apoi dă tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Tarta se servește ușor călduță sau rece. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie.

Tartă cu zucchini și leuștean

Leave a Reply

Your email address will not be published.