Mousse din flori de salcâm - Flavor Tailors

Ingrediente

150 de mililitri de lapte
150 de mililitri smântână pentru frișcă
2 gălbenușe
50 de grame zahăr
3 foițe de gelatină
100 grame flori de salcâm
4 linguri de zahăr brun
40 de mililitri smântână pentru frișcă
Mousse cremos din flori de salcâm cu sos aromat de caramel! O combinație parfumată și aromată, cu nostalgie după copilărie. Bucurați-vă de minunile primăverii și profitați de gustul delicat al salcâmului!

Instrucțiuni de preparare

1.Pune laptele la fiert, iar când clocotește, golește florile de salcâm, lasă-le 2 minute la fiert și apoi ia de pe foc și acoperă cu un capac. Lasă 30 de minute la infuzat.
2.Pune foile de gelatină în puțină apă rece și lasă-le să se înmoaie timp de 10 minute.
3.Amestecă, cu ajutorul unui mixer, gălbenușele cu zahărul, până rezultă o cremă pufoasă. Mai apoi, reîncălzește laptele și când e fierbinte, golește-l treptat peste crema de ou, mestecând continuu să nu se întărească ouăle. Adaugă și gelatina și lasă să se răcească.
4.După ce crema s-a răcit, bate frișca bine și apoi incorporează, puțin câte puțin din crema cu flori de salcâm. Golește crema în pahare, și pune la frigider să se întărească, timp de minim 3 ore.
5.Dacă dorești să simți mai bine aroma delicată de salcâm, servește mousse-ul așa simplu, dar dacă vrei ceva și mai deosebit, poți prepara un sos de caramel.
6. Pune într-o cratiță 4 linguri de zahăr brun și amestecă până se topește tot zahărul și se caramelizează. Toarnă, cu atenție, smântâna lichidă în sosul de caramel și după un minut ia oala de pe foc. Strecoară sosul de caramel și lasă-l să se răcească la frigider, iar apoi golește-l peste mousse. Bucură-te de arome! Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie.

Mousse din flori de salcâm

Leave a Reply

Your email address will not be published.