Mousse din flori de salcâm - Flavor Tailors

Ingrediente

150 de mililitri de lapte
150 de mililitri smântână pentru frișcă
2 gălbenușe
50 de grame zahăr
3 foițe de gelatină
100 grame flori de salcâm
4 linguri de zahăr brun
40 de mililitri smântână pentru frișcă

Mousse cremos din flori de salcâm cu sos aromat de caramel! O combinație parfumată și aromată, cu nostalgie după copilărie. Bucurați-vă de minunile primăverii și profitați de gustul delicat al salcâmului!

Mousse din flori de salcâm
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune laptele la fiert, iar când clocotește, se golesc florile de salcâm, se lasă-le 2 minute la fiert și apoi se ia de pe foc și se acoperă cu un capac. Trebuiesc lăsate 30 de minute la infuzat.

2. Apoi, se pune foile de gelatină în puțină apă rece și se lasă să se înmoaie timp de 10 minute.

3. Se amestecă, cu ajutorul unui mixer, gălbenușurile cu zahărul, până rezultă o cremă pufoasă. Mai apoi, se strecoară laptele și se reîncălzește, iar când e fierbinte, se golește treptat peste crema de ou, mestecând continuu să nu se întărească ouăle. Se adaugă și gelatina și se lasă să se răcească.

4. După ce crema s-a răcit, se bate frișca bine și apoi se incorporează, puțin câte puțin din crema cu flori de salcâm. La final, se golește crema în pahare, și se pune la frigider să se întărească, timp de minim 3 ore.

5. Dacă dorești să simți mai bine aroma delicată de salcâm, servește mousse-ul așa simplu, dar dacă vrei ceva și mai deosebit, poți prepara un sos de caramel. Se pun într-o cratiță 4 linguri de zahăr brun și se amestecă până se topește tot zahărul și se caramelizează. Apoi, se toarnă, cu atenție, smântâna lichidă în sosul de caramel și după un minut se ia oala de pe foc. Se strecoară sosul de caramel și se lasă să se răcească la frigider, iar apoi se golește peste mousse. Bucură-te de arome! Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.