Supă cremă cu păstârnac, pere și castane - Flavor Tailors

Ingrediente

4 păstârnaci
2 pere
2 linguri ulei de măsline
200 grame de castane coapte
450 ml supă de legume
100 ml vin alb
suc de la o jumătate de lămâie
100 ml smântână pentru gătit
un praf de sare
piper boabe
o crenguță de cimbru
1 pară (pentru décor)
2 linguri de unt

O combinație destul de curajoasă, dar surprinzătoare: păstârnacul intens aromat, cu dulceața și gustul subtil al perelor, cu castanele cremoase și parfumul amețitor de cimbru. Bineînțeles, supa cremă nu era la fel fără boabele de piper proaspăt zdrobite. Poftiți la masă, e delicioasă!

Supă cremă cu păstârnac, pere și castane
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță și taie păstârnacul cubulețe, alături de cele 2 pere și se dau la cuptorul încins la 190 °C, stropte cu ulei de măsline. Atenție, trebuiesc întoarse după 30 de minute, să se rumenească și pe partea cealaltă. În total, ar trebui să stea la cuptor cam 45 de minute.

2. Pentru prepararea castanelor, acestea se lasă 20-30 de minute la înmoi într-un bol cu apă. Mai apoi se strecoară de apă și se crestează în cruce, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. În final, se pun într-o tavă cu 150 de ml apă și se dau la cuptor, la 190 °C. După ce se evaporă apa, castenele trebuiesc amestecate și întoarse tot la câteva minute pentru a se coace bine pe toate părțile. Ar cam trebui să fie coapte în 30 de minute. După ce se răcesc puțin, se curăță de coajă. Nu uita să păstrezi 2-3 castane pentru decor.

3. Pentru prepararea supei, se pun la fiert castanele coapte și cubulețele de păstârnac și pere, împreună cu supa de legume, vinul alb, sucul de lămâie și cimbrul.

4. Se lasă să fiarbă cam 30 de minute, iar la final se condimentează cu sare și boabe de piper proaspăt zdrobite.

5. Mai apoi se dau toate în blender, iar când rezultă o cremă fină, se adaugă smântâna pentru gătit și puțină apă (dacă e necesară pentru a ajunge supa cremă la consistența dorită de tine). Se pune supa la foc până începe să fiarbă și apoi se scoate în boluri.

6. Între timp, se pune unt la topit într-o tigaie și se taie para rămasă cubulețe. Când se încinge tigaia, se tăvălesc cubulețele de pere prin unt câteva minute, până devin aurii. Se decorează supa cremă cu perele cubulețe și cu castane tăiate felii (cele 2-3 castane păstrate pentru decor). Pentru un plus de aromă, se presară și cimbru proaspăt și se servește imediat. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Supă cremă cu păstârnac, pere și castane