Pizza spaniolă cu pimentos de Padrón - Flavor Tailors

Ingrediente

300 grame făină
1 1/2 linguriță zahăr
175 mililitri apă la 40 °C
un pliculeț de drojdie uscată
1/2 linguriță sare
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de făină de mălai
4-5 linguri de sos de roșii
1 linguriță de oregano
150 grame mozzarella
50 grame brânză Manchego
40 grame chorizo
10-12 pimientos de Padrón
1/4 linguriță fulgi de chili

Pimientos de Padrón sunt o emblemă a bucătăriei spaniole, iar eu sunt o mare fană a lor. În toate concediile din Spania am mâncat cel puțin de 3 ori per sejur pimientos de Padrón, iar de ceva timp am descoperit că se găsesc și în România! Mare bucurie pe mine! Tot timpul plec cu 4-5 pungi de ardei de la supermarket.  În afară de rețeta clasică de Pimientos de Padrón rumeniți și presărați cu sare, nu am mâncat alte rețete în Spania, așa că acum am pregătit o pizza spaniolă cu chorizo, pimientos de  Padrón și brână spaniolă Manchego. Un deliciu! Parcă mi-e tot mai dor de Insulele Canare!

Pizza spaniolă cu pimentos de Padrón
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Amestecă apa călduță cu drojdia și zahărul, acoperă-le cu folie și lasă-le să se odihnească 5 minute, timp în care se activează drojdia și începe să facă bule.

2. Cerne făina cu sarea și fă o adâncitură în mijlocul ei, loc în care toarnă drojdia și uleiul de măsline și apoi începe să frămânți toate ingredientele împreună.

3. Când aluatul devine omogen, golește-l pe o suprafață tapetată cu făină și frământă-l 4-5 minute. Formează o bilă și apasă cu degetul aluatul. Dacă acesta își revine la forma inițială, este gata pentru dospit. Dacă nu, mai trebuie frământat puțin.

4. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei de măsline (uns și pe margini), acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul să dospească timp de 60-90 de minute, până își dublează cantitatea. Se poate încălzi cuptorul la 55 °C, apoi se oprește și se pune bolul cu aluat în cuptor, dar se lasă ușa cuptorului semi deschisă. Acest aer cald din cuptor va ajuta aluatul să crească.

5. După ce aluatul și-a dublat cantitatea, se transferă pe o suprafață plană, tapetată cu făină și se frământă, iar apoi se întinde, cu degetele, de la mijloc spre exterior, fără a folosi deloc făcălețul. Atenție, nu trebuie atinse marginile deloc pentru a nu deveni uscate.

6. Mai apoi, se unge o tavă de pizza cu ulei de măsline și se presară făină de mălai pentru o crustă crocantă și un gust mai deosebit. Se așează aluatul peste și se întinde sosul de roșii peste aluat.

7. Pentru un gust intens, se presară oregano, mozzarella rasă, brâna Manchego rasă, cârnațul Chorizo tăiat felii și ardeii pimentos de padron.

8. Se dă pizza la cuptor la 180 °C pentru 10 minute, dar se pune grilajul în partea de jos a cuptorului să se coacă bine pizza în partea de jos. Abia apoi se mută grilajul la mijlocul cuptorului și se lasă pizza să se coacă până se topește mozzarella și ardeii se coc. Se presară fulgi de chili și se servește imediat. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Pizza spaniolă cu pimentos de Padrón