Tort cu portocale roșii și Aperol - Flavor Tailors

Ingrediente

3-4 portocale roșii
125 grame unt
200 grame zahăr
200 mililitri Aperol
2 ouă
100 grame iaurt
1 linguriță extract de vanilie
275 grame făină
un praf de copt
4-5 păstăi de cardamom
un praf de sare
75 mililitri suc de porcocale
25 mililitri Aperol
2 lingurițe de zahăr

Portocalele roșii au o aromă deosebită care se potrivește bine și la deserturi, așa că am preparat un tort cu portocale roșii trase în caramel, presărat apoi cu sirop de portocale roșii și Aperol. Este un tort deosebit, plin de aromă, perfect pentru ocazii speciale.

Tort cu portocale roșii

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se rade coaja portocalelor și se punea deoparte. Se curăță portocalele și se taie felii de cam 1 cm.

2. Se pune o oală la foc cu 25 de grame zahăr, iar când acesta începe să se caramelizeze, se adaugă 25 de grame unt și o lingură de Aperol. Se adaugă feliile de portocală și se gătesc 3 minute pe fiecare parte.

3. Mai apoi, se unge cu unt fundul unei tăvi și se așează portocalele cât mai înghesuit.

4. Pentru blat, se amestecă untul rămas cu zahărul și coja de portocală rasă. Se adaugă apoi ouăle unul câte unul și se amestecă bine. Mi apoi, se incorporează și iaurtul, Aperolul rămas, vanilia și se omogenizează crema.

5. Se incorporează și ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea și cardamomul. După ce crema e amestecată bine, se golește peste portocale și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru 50-60 de minute.

5. Între timp, se prepară siropul și se amestecă sucul de portocale cu Aperolul și se pune la fiert pentru aproximativ 5 minute. Mai apoi se pune și zahărul, se amestecă bine și se ia de pe foc când zahărul s-a topit.

6. După ce s-a copt tortul, acesta se întoarce pe o farfurie, astfel încât să fie portocalele sus și se lasă la răcit. Când siropul începe să se îngroșe, se golește peste tort și se servește. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Tort cu portocale roșii