Carrot cake vegan (fără gluten) - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr făină de migdale
60 gr făină de nucă
un praf de copt
150 gr zahăr de cocos
o linguriță de scorțișoară
60 gr unt de caju
80 ml ulei de cocos
6 linguri de aquafaba (sucul din conserva de năut)
200 gr morcovi
300 gr de mure sau alte fructe, după preferință
75 gr xylitol
75 gr zahăr de cocos
4 grame de agar agar
650 gr de cremă de cocos
fulgi de cocos pentru decor

Nu i-am uitat nici pe vegani, așa că împart cu voi o rețetă de carrot cake vegan și fără gluten, o rețetă delicioasă, învățată la cursul de Cofetărie Sănătoasă by Raluca Negrea.

Carrot cake vegan (fără gluten)
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina de migdale cu făina de nucă și un praf de copt. Se adaugă zahărul de cocos (am folosit de la @goldenflavoursro ) și o linguriță de scorțișoară.

2. Următorul pas, se topește untul fără lactoză (am folosit unt de caju de la @rawckers.ro) și uleiul de cocos, într-un bol, deasupra unei oale cu apă care fierbe.

3. După ce s-au topit, se iau de pe foc și se amestecă cu 6 linguri de aquafaba (sucul din conserva de năut – înlocuiește oul) și morcovii rași.

4. Pentru a finaliza blatul, se amestecă ingredientele umede cu cele uscate și se omogenizează compoziția. Se golește conținutul într-o tavă rotundă, cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru 40-45 de min.

5. Între timp, se prepară crema de mure și se pun la foc murele (sau alte fructe) cu xylitol și zahăr de cocos. Se lasă 5-10 min să fiarbă, iar apoi se dau fructele în blender și printr-o strecurătoare să nu rămână semințe.

6. Se pun 4 grame de agar agar (gelatină vegetală) la hidratat în 115 ml de apă și după 10 min se pune amestecul la fiert. Se lasă pe foc 2 minute, iar când începe să se coaguleze, se ia de pe foc și două treimi din cantitate se amestecă cu crema de fructe.

7. Se face și o cremă din 650 gr de cremă de cocos care se bate bine cu mixerul și se amestecă cu treimea rămasă de agar agar. După ce blatul s-a răcit, se adaugă peste el crema de cocos și apoi crema de fructe, se poate decora cu fulgi de cocos și câteva fructe și se dă la frigider. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Carrot cake vegan (fără gluten)