Tapas cu Pimientos de Padrón - Flavor Tailors

Ingrediente

300 de grame de ardei Pimientos de Padrón
100 de grame chorizo felii
100 de grame Jamón serrano
50 de grame de măsline cu oregano
100 de grame de ardei roșii umpluți cu cremă de brânză
50 de grame de brânză la alegere

Bineînțeles, am descoperit prima dată tapas-ul în Spania și de atunci ador ardeii Pimientos de Padrón! Mi s-a părut așa o idee genială conceptul acestui platou plin de bunătăți, pentru că îți oferă ocazia să guști câte puțin din fiecare ingredient și la final nu te simți deloc plin. E exact cât trebuie și merge bine și cu un vin! Oh, Spania, imi e dor să te vizitez din nou!

Ardeii Pimientos de Padrón sunt super gustoși, in mod normal nu sunt deloc picanți, deși în Spania am prins de 2 ori câte un ardei care m-a făcut să plâng puțin și eu mănânc foarte picant (probabil au crescut lângă un soi de ardei picanți pentru că altfel nu îmi explic). Spre surprinderea mea, am găsit acești ardei delicioși la Kaufland și cred că sunt printre puținii cumpărători. De fiecare dată e plin raftul de ei și plec cu câte 5-6 pungi. Atașez și o poză să știți ce să căutați – se vând sub denumirea de „Ardei pentru copt”. Vă asigur din nou că nu sunt picanți și se mănâncă cu tot cu coajă, nu se decojesc. Rețeta originală presupune să se prăjească la tigaie, în ulei, dar eu prefer să-i fac la cuptor, stropiți doar cu un strop de ulei.

Tapas cu pimientos de padron

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se spală bine ardeii Pimientos de Padrón, apoi se pun într-o tavă cu hârtie de copt și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se dă tava la cuptor, la 180 °C, pentru 5 de minute, se întorc ardeii și pe partea cealaltă și se mai dau 5 minute la cuptor.

2. Se așează ardeii în mijloc, pe un platou, se presară sare grunjoasă și apoi se așează restul ingredientelor într-un mod atrăgător. Eu am ales salam chorizo felii, Jamón Serrano, măsline cu oregano, ardei umpluți cu cremă de brânză și brânză Manchego. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Tapas cu pimientos de padron

Leave a Reply

Your email address will not be published.