Cartofi gratinați cu raclette - Flavor Tailors

Ingrediente

900 grame cartofi
1 ceapă
500 grame brânză raclette
115 grame prosciutto
60 grame făină
50 grame unt
3 ouă
150 mililitri lapte
sare și boabe de piper
o crenguță de rozmarin

O rețetă delicioasă de cartofi gratinați, puși în valoare de gustul deosebit al brânzei raclette. Această brânză își are originile în Elveția și, de obicei, se încălzește la foc sau pe un grătar, iar partea care se topește se rade cu un cuțit peste legume fierte sau coapte. Gustul e divin.

Cartofi gratinați cu raclette
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță cartofii și se feliază subțire (ajută dacă aveți o răzătoare). Mai apoi, se pun la foc în apă cu sare și se lasă să fiarbă 10 minute de când începe apa să fiarbă.

2. Se amestecă oul bătut cu făina și untul topit, iar la final se adaugă laptele și se amestecă bine, să se omogenizeze. Se toacă ceapa mărunt și se adaugă și ea în amestec, iar apoi se condimentează cu sare, boabe de piper și rozmarin.

3. Se unge o tavă cu unt și se așează jumătate din cartofi cât mai uniform, iar peste ei se golește jumătate din amestecul cu ou și lapte. Se acoperă apoi cu jumătate din cantitatea de brânză raclette rasă sau felii (în funcție de cum găsiți) și peste se pun feliile de prosciutto.

4. Mai apoi, se golesc și ceilalți cartofi și peste se pune brânza raclette rămasă și amestecul cu ou și lapte și se dă tava la cuptorul încins la 200 °C, pentru aproximativ 1 oră.  Se presară chives tocat și se servește imediat. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Cartofi gratinați cu raclette