Tort cu pere și ciocolată topită - Flavor Tailors

Ingrediente

4-5 pere
375 mililitri cidru de pere
55 de grame zahăr
1 linguriță extract de vanilie
300 de grame ciocolată
250 de grame unt
4 ouă
2 gălbenușuri
200 grame zahăr brun
60 grame făină
40 de grame cacao

Pentru că am primit câteva pere gustoase de la For Fresh, le-am transformat într-un desert delicios, perfect pentru ziua femeii: tort cu pere și ciocolată. Să nu uit, perele sunt ușor caramelizate în cidru de pere, iar tortul e un fel de lava cake, adică mijlocul lui e moale, iar când îl feliezi, curge ciocolată delicioasă. Miam! A fost spectacol!

Tort cu pere și ciocolată
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță perele de coajă și se feliază în 8, iar apoi se pun la fiert în cidru amestecat cu zahăr și vanilie (eu am folosit de la Cloud Nine Factory). Se lasă pe foc cam 10 minute, cât să se înmoaie perele și să prindă o culoare gălbuie.

2. Se topește ciocolata în unt, prin procesul bain marie (într-un vas metalic sau ceramic, așezat deasupra unei oale, cu apă care fierbe). Odată ce s-a topit, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

3. Se amestecă ouăle cu gălbenușurile și zahărul, până rezultă o cremă pufoasă și se adaugă ciocolata topită, făina și cacao (care se cern). Se amestecă bine să rezulte o cremă omogenă.

4. Mai apoi, se așează hârtie de copt pe undul unei tăvi rotunde pentru copt torturi. Se aranjează uniform și aspectuos feliile de pere pe fundul tăvi și se golește crema de ciocolată peste.

5. Se dă tava la cuptor, la 160°C, pentru 45-60 de minute, în funcție de cât de moale vrei să fie mijlocul tortului. După ce se scoate de la cuptor, se lasă câteva minute să se odihnească și apoi se întoarce, astfel încât să fie perele sus. Se poate servi atât cald, cât și rece, de la frigider. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For Fresh.

Tort cu pere și ciocolată