Enchiladas cu mere și scorțișoară - Flavor Tailors

Ingrediente

2 mere
2 linguri de unt
3 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
2 semințe de cardamom
1 linguriță de extract de vanilie
1 linguriță de suc de lămâie
30 de grame nuci pecan
2 lipii de tortillas
3 linguri de unt topit
5 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
sirop de caramel pentru decor
câteva nuci pecan pentru decor

O combinație clasică: mere cu scorțișoară, rulate într-o lipie și transformate într-o enchilada crocantă, cu nuci pecan și sos de caramel. Un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos.

Noroc cu provocarea dată de cei de la For Fresh care mi-au livrat mere, pentru că de obicei încerc să evit combinațiile clasice de ingrediente (sunt atâtea rețete cu ele, încât mi se pare că nu pot să vin cu ceva nou și interesant).

P.S. Dacă alegeți să gătiți desertul vara, merge bine și cu o cupă de înghețată răcoritoare lângă. Să aveți poftă!

Enchiladas cu mere și scorțișoară

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță merele de coajă și apoi se taie cubulețe. Mai apoi, se topește untul și zahărul brun și se adaugă merele, scorțișoara, extractul de vanilie (am folosit de la Cloud Nine Factory) și semințele de cardamom tocate. Se amestecă constant timp de 10-15 minute, până se înmoaie merele și apoi se iau de pe foc și se adaugă sucul de lămâie.

2.Se topește untul și se unge, cu ajutorul unei pensule, fiecare lipie de tortilla. Se amestecă zahărul cu scorțișoara și se presară peste lipiile unse cu unt. Apoi, se întorc lipiile, astfel încât să fie cu zahărul în jos .

3. Pentru asamblare, se pun merele coapte spre marginea lipiei, se adaugă jumătate din nucile pecan tocate mărunt și se împătură merele cu ambele părți laterale ale lipiei, apoi se rulează lipia ca o sarmală mai mare.

4. Se așează într-o tavă și se dau ambele enchiladas la cuptor, la 160°C, pentru 10 minute, cât să se caramelizele zahărul de pe lipie. Se servesc stropite cu sos de caramel (am folosit sos de caramel din comerț) și presărate cu nuci pecan tocate. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For Fresh.

Enchiladas cu mere și scorțișoară