Paste cu castane, ghebe și burrata - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr făină de castane
100 gr făină de grâu
1/2 linguriță sare
2 ouă
2 lingurițe de ulei de măsline
200 gr ciuperci ghebe
30 gr unt
2 frunze de salvie
1 brânză burrata
1 linguă de ulei de măsline
o lingură de parmezan de decor

Pentru că tot am făcut paste de casă din făină de castane de la Nuts for Nuts și le-am servit cu ragù de nuci (vezi rețeta aici), am spus să păstrez o porție de paste și să le asortez cu ghebe aromate și brânză burrata cremoasă. Au fost ceva…deosebit! Pastele de casă sunt delicioase, iar acestea, cu făină de castane sunt o delicatese. Chiar vă încurajez să faceți măcar odată paste de casă (nu e atât de complicat pe cât sună).

Paste cu castane, ghebe și burrata

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1.Amestecă făina de castane cu făina de grâu și fă o adâncitură în mijlocul lor, unde să spargi apoi ouăle. Adaugă și sarea și uleiul de măsline și frământă bine aluatul. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l să se odihnească o oră la frigider.

2. Mai apoi, taie aluatul în 4 bucăți și asigură-te că atunci când lucrezi la una din ele, celelalte sunt acoperite/învelite în folie alimentară, pentru a preveni uscarea lor. Presară puțină făină pe blatul de lucru, întinde aluatul, în formă lunguiață, cu un făcăleț și apoi dă-l prin presa unei mașini de făcut paste pentru a-l subția. Nu te grăbi și subțiază-l treptat, până ajunge la grosimea dorită (lasă-l să se odihnească pe un prosop, timp în care repetă procesul și cu celelalte 3 bucăți de aluat rămase ).

3. Când toate bucățile de aluat sunt la grosimea dorită,  taie-le cu ajutorul mașinii, în forma dorită (fettucine, linguine sau orice formă taie mașina de paste).  Așează pastele pe un prosop să se usuce.

4. Topește untul și prăjește salvia 1-2 minute, iar apoi adaugă ghebele bucăți și căleștele câteva minute să se înmoaie. Dacă sunt proaspete, se vor găti repede.

5. Fierbe pastele cu castane 1-2 minute, strecoară-le și apoi golește-le în tigaie, peste ghebele cu salvie. Amestecă bine să prindă și pastele aromă și apoi ia-le de pe foc și aranjează-le pe o farfurie, cu bucăți de burrata, presărate cu ulei de măsline, parmezan și piper proaspăt măcinat. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Paste cu castane, ghebe și burrata

Leave a Reply

Your email address will not be published.