Paste cu castane și ragù de nuci - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr făină de castane
100 gr făină de grâu
jumătate de linguriță de sare
2 ouă
2 lingurițe de ulei de măsline
un cubuleț de unt
un praf de nucșoară
50 gr nucă
30 gr nuci pecan
30 gr migdale
20 gr nucă de cocos
1 linguriță de rom
fulgi mari de cocos pentru decor
1 lingură de sirop de arțar

Pentru că folosim mult prea puțin castanele la gătit, am găsit făină de castane la Nuts for Nuts și m-am gândit să fac niște paste de casă cu făină de castane. Rezultatul? Paste super aromate, folosite într-o rețetă de desert, cu rom și ragu de nuci, totul decorat cu fulgi de cocos și sirop de arțar. Mmmm….un fel de paste dulci cu nucă, cum mâncam în copilărie, dar duse la alt nivel….unul superlativ.

Paste cu castane

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1.Amestecă făina de castane cu făina de grâu și fă o adâncitură în mijlocul lor, unde să spargi apoi ouăle. Adaugă și sarea și uleiul de măsline și frământă bine aluatul. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l să se odihnească o oră la frigider.

2. Mai apoi, taie aluatul în 4 bucăți și asigură-te că atunci când lucrezi la una din ele, celelalte sunt acoperite/învelite în folie alimentară, pentru a preveni uscarea lor. Presară puțină făină pe blatul de lucru, întinde aluatul, în formă lunguiață, cu un făcăleț și apoi dă-l prin presa unei mașini de făcut paste pentru a-l subția. Nu te grăbi și subțiază-l treptat, până ajunge la grosimea dorită (lasă-l să se odihnească pe un prosop, timp în care repetă procesul și cu celelalte 3 bucăți de aluat rămase ).

3. Când toate bucățile de aluat sunt la grosimea dorită,  taie-le cu ajutorul mașinii, în forma dorită (fettucine, linguine sau orice formă taie mașina de paste).  Așează pastele pe un prosop să se usuce.

4. Macină toate nucile împreună și amestecă-le cu rom. Între timp pune apă la fiert și fierbe pastele timp de 1-2 minute. Fiind proaspete, nu trebuie fierte mult.

5. Topește untul și adaugă nucșoara și amestecul de nuci și lasă-le să se rumenească puțin, 2-3 minute. La final, aduagă pastele strecurate bine și amestecă să se înbrace toate tagliatellele în ragu de nuci. Așează pastele pe farfurie, decorează cu fulgi de cocos și stropește-le cu sirop de arțar pentru aromă. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Paste cu castane

Leave a Reply

Your email address will not be published.