Chec cu banane și făină de alune - Flavor Tailors

Ingrediente

140 gr făină de alune
80 gr făină de ovăz
100 gr eritrit sau puteți folosi zahăr dacă nu doriți să folosiți înlocuitori
20 gr cacao
un praf de copt
un praf de sare
270 gr banane
130 gr cremă de nuci sau Nutella (dacă nu aveți altceva, dar atenție că are zahăr)
3 ouă / 6 linguri de aquafaba dacă vreți să fie vegan (aquafaba=apa din conserva de năut)
2 lingurițe de vanilie
200 ml lapte de migdale

Am primit niște făină de alune coapte de la Nuts for Nuts și m-am tot gândit ce să fac bun cu ea, așa că a rezultat un chec fără gluten, cu cremă de nuci și banane. M-a surprins maxim prin gustul subtil de banane, de nuci, dar și prin umezeala sa, fiind ușor cremos. Musai sa îl încercați!

Chec cu banane și făină de alune

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1.Se amestecă făina de alune (eu am folosit făină de alune de la Nuts for Nuts), cu făina de ovăz, eritrit (am folosit de la Adio Grăsime), cacao, sare și praf de copt.

2. Se pisează bananele și se amestecă, cu mixerul, cu pasta de alune (eu am folosit Nuty Cream de la Nuts for Nuts), ouăle (sau aquafaba), vanilia și se adaugă treptat laptele de migdale.

3. Se amestecă bine ingredientele uscate cu cele umede și se golește aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt.

4. Cu ajutorul unei lingurițe, se golește neuniform, câte puțină cremă de nuci pe ici pe colo prin chec. Se presară deasupra și puțină făină de alune pentru a avea crustă crocantă.

5. Se dă checul la cuptor,  50-60 de minute, la 170 °C. Verifică-l cu o scobitoare la final, să te asiguri că e copt. Înfige o scobitoare și dacă iasă curată, checul e copt. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Chec cu banane și făină de alune

Leave a Reply

Your email address will not be published.