Budincă de chia cu mango, kiwi și turmeric - Flavor Tailors

Ingrediente

4 linguri de semințe de chia
250 ml lapte de midgale
1 linguriță miere
1/2 linguriță pudră de turmeric
un mango
10 gr fulgi de cocos
3 lingurițe sirop de arțar
3-4 mini kiwi (sau kivi tăiat bucățele mici)

Știați că turmericul e o minune a naturii pentru că are foarte multe beneficii pentru organism? Ei bine, pentru că am primit diverse mixuri de turmeric de la Golden Flavours, am ales să fac o budincă de chia cu mango, kiwi și turmeric pentru dimineți pline de energie și o stare de bine pe tot parcursul zilei.

Am ales „Super foods latte mix”-ul de la Golden Flavours și m-am bucurat de un mix de ingrediente miracol pentru sănătate:

Ashwagandha, o plantă adaptogenă utilizată în străvechea medicină ayurvedică, vine, la rândul ei, cu beneficii foarte diverse, dintre care, cel mai cunoscut e acela că ne ajută să rezistăm mai ușor stresului din viața de zi cu zi, întărește sistemul imunitar, stabilizează glicemia, îmbunătățește memoria și crește fertilitatea.

Turmericul este considerat un remediu natural bogat în antioxidanți, cu puternice proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antialergice și antianemice. Turmericul stimulează sănătatea creierului și îmbunătățește starea de spirit, fiind recomandat adesea ca tratament al depresiilor și al insomniilor.

Maca, o plantă originară din Peru, utilizată, în mod tradiţional, pentru a spori fertilitatea, pentru energizarea organismului şi îmbunătăţirea dispoziţiei şi a memoriei.

Brusture, cunoscut pentru acțiunile sale detoxifiante, diuretice și antibacteriene, precum și de gustul dulce și plăcut. Brusturele are merite și în privința stimulării ficatului și a bilei și contribuie la sănătatea şi frumuseţea pielii şi a părului.

Zahărul de cocos este alternativa sănătoasă a zahărului rafinat, având un indice glicemic mult mai scăzut.

Ginseng-ul are proprietăţi antistres şi de stimulare a imunităţii, a aparatului cardiovascular, a metabolismului, a libidoului și a fertilității.

Laptele de cocos are vitamine din plin, magneziu, calciu, acizi grași care te ajută să slăbești, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și e bun pentru sănătatea articulațiilor.

Piperul negru are, și el, o contribuție de necontestat la beneficiile acestui latte, jucând un rol important pentru sănătatea aparatului digestiv și a celui respirator.

Ar fi aproape imposibil să nu vă entuziasmeze acest mix de ingrediente sănătoase! Are o sumedenie de efecte benefice pentru organism! Trebuie să-l descoperiți și voi!

Budincă de chia cu mango

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1.Se pun semințele de chia la înmoi în laptele de migdale și se lasă peste noapte să se hidrateze.

2. Mai apoi, se amestecă budinca de chia cu mierea și pudra de turmeric (eu am folosit Super Food Latte Mix de la Golden Flavours) și se golește o parte într-un recipient transparent.

3. Se taie mini kiwi felii și se așează feliile peste budincă, în formă circulară, de-a lungul recipientului transparent. Apoi se adaugă budincă de chia până aproape de gura recipientului.

4. Se curăță mango-ul și se taie bucățele mici cu care se decorează budinca. Pentru un gust deosebit, se adaugă și sirop de arțar și se presară cu fulgi de cocos. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Budincă de chia cu mango

Leave a Reply

Your email address will not be published.