Biscuiți cu merișoare și portocală - Flavor Tailors

Ingrediente

230 grame unt
120 grame zahăr
o linguriță extract de portocale
250 grame făină
coaja de la o portocală rasă
un praf de sare
100 grame merișoare

Crăciunul parcă nu e Crăciun fără un desert cu portocale și, pentru că aroma lor intensă și acrișoară se completează cu dulceața merișoarelor, am făcut niște biscuiți delicioși.

Pentru gustul de portocală, am folosit coajă de portocală ? rasă, dar nu a fost suficient, mi-am dorit un gust puternic, așa că am descoperit extractul pur de portocală de la Cloud Nine Factory care le-a dat o aromă intensă, dar naturală. Am folosit o linguriță de extract de portocale, dar dacă vă plac aromele mai subtile, puteți folosi mai puțin. Eu ador aromele intense, iar biscuiții au ieșit delicioși! ? Aveți grijă la timpul de coacere, eu i-am lăsat 20 minute la cuptor și a fost puțin cam mult, au ieșit ușor tari, vă recomand să fiți cu ochii pe ei când sunt în cuptor.

Biscuiți cu merișoare și portocală
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă untul cu zahărul și o linguriță de extract de portocale (eu am folosit de la Cloud Nine Factory).

2. Într-un alt bol se amestecă ingredientele uscate: făină, coaja de la o portocală rasă și un praf de sare, iar apoi se amestecă cu crema de unt.

3. După ce aluatul se omogenizează, se incorporează merișoarele și apoi se rulează aluatul într-o folie alimentară, până rezultă o formă de salam.

4. Se lasă aluatul jumătate de oră la frigider, iar apoi se taie felii de aproximativ jumătate de centimetru și se așează într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 170 °C, pentru 15-18 minute. Se scotot biscuiții de la cuptor și se lasă să se răcească, apoi se servesc. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Biscuiți cu merișoare și portocală

Leave a Reply

Your email address will not be published.