Waffe cu cheddar și chives - Flavor Tailors

Ingrediente

2 ouă
450 ml lapte
250 gr Făină Superioară 000 Raftul bunicii
15 gr Mălai Extra Gold Raftul bunicii
1 praf de copt
150 gr cheddar
50 gr parmezan
sare și piper după gust
o legătură de chives
50 gr iaurt grecesc
bacon crocant
4 linguri ceapă deshidratată

Toamna e despre roade, arome și noi începuturi, așa că Raftul bunicii m-a provocat să pregătesc „gustări la pachet”. M-am gândit la o rețetă rapidă, hrănitoare, delicioasă și numai bună de savurat în orice moment al zilei, fie la școală, fie la birou!

Prin campania „Rețete de acasă”, Raftul bunicii vă invită și pe voi să gătiți o rețetă dragă, proprie ori moștenită din străbuni, pentru a câștiga premii de mare ajutor în bucătărie, de la coșuri cu produse, la mașini de pâine și alte ustensile de gătit. 

Gândiți-vă bine care sunt gustările delicioase pe care le pregătiți acasă și le luați la pachet, la birou sau le puneți celor mici în ghiozdan și încărcați una dintre ele până la 30 septembrie pe pagina de campanie. Adăugați și o imagine cu ce v-a ieșit și cu produsul Raftul bunicii folosit, să admirăm cu toții. De-abia aștept să descopăr și sugestiile voastre de pachețel hrănitor și gustos, care să dea energie pentru zile pline. Vă țin pumnii să câștigați! 🙂

Vă dau și eu o idee de gustare la pachet: waffe cu cheddar și chives. Mmmm…delicioase!

Waffe cu cheddar și chives
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă cele 2 ouă cu laptele și untul topit. Mai apoi, se cerne în amestec Făina Superioară 000 de la Raftul bunicii, sarea, piperul și praful de copt. Făina Superioară 000 Raftul buncii, albă, fină şi pufoasă, obţinută din grâu românesc, este perfectă pentru aluatul meu de waffles, dar și pentru atunci când vreți să preparați checuri, prăjituri, torturi şi alte bunătăţi făcute în casă!

2. Se adaugă apoi Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii și parmezanul ras și se amestecă bine. Puneți apoi chives și cheddar ras.

3. Încingeți aparatul de făcut waffe, apoi puneți o cantitate generoasă de compoziție, pe care să o nivelați ușor. Lăsați la prăjit în aparat până ce aluatul devine auriu, iar bucătăria se umple de mirosuri îmbietoare. La culoarea îmbietoare, care parcă se ia la întrecere cu frunzele toamnei, a contribuit Mălaiul Extra Gold. Ce minunății în farfurie!

4. Când sunt gata toate waffele, serviți-le cu iaurt grecesc, bucățele de bacon prăjit, ceapă deshidratată și chives mărunțit.

Poftă bună! Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele Raftul bunicii.

Waffe cu cheddar și chives