Prăjitură cu lămâie și zmeură - Flavor Tailors

Ingrediente

150 gr Făină Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii
2 linguri făină de porumb
180 gr unt
3 linguri zahăr pudră
un praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță coajă de lămâie
150 gr zmeură
100 ml suc lămâie
un praf de sare
200 gr zahăr
2 ouă
3 gălbenușuri
1/2 lingură amidon
6 linguri unt
60 gr cocos bucăți mai mari
Coacăze pentru decor

Dacă tot și-a intrat vara în rol, Raftul bunicii m-a provocat să pregătesc „Delicii cu fructe de sezon”! Și în caz că nu știați, prin campania „Rețete de acasă”, vă provoacă și pe voi să gătiți o rețetă proprie ori moștenită din străbuni și puteți câștiga o mașină de pâine, iar rețetele desemnate câștigătoare prin tragere la sorți și jurizare sunt împărtășite cu întreaga comunitate și premiate cu un coș de produse #Raftulbunicii. 

Înscrieți-vă până pe 31 august pe site-ul Raftul bunicii. Până atunci, vă răcoresc eu cu o prăjitură cu lămâie și zmeură, numai bună pentru vremea caniculară de afară!

Prăjitură cu lămâie și zmeură
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă untul cu Făina Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii, făina de porumb, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă vanilia și coaja de lămâie și se amestecă bine.

2. Se golește amestecul într-o tavă cu hârtie de copt și se tasează bine cu ajutorul unei linguri. Când este nivelat uniform, se dă la cuptor la 180°C pentru 12-15 minute.

3. Între timp, se pune zmeura la foc împreună cu zeama de lămâie, iar când se înmoaie zmeura se ia de pe foc și se strecoară pentru a scăpa de semințe.

4. Mai apoi, se lasă puțin să se răcească (10 min) și se adaugă sarea, zahărul, ouăle și amidonul și se amestecă bine. Se pune amestecul din nou la foc, prin procesul bain marie (deasupra unei cratițe cu apă care fierbe) și se amestecă continuu cu un tel până se îngroașă. Se adaugă apoi untul, se amestecă să se incorporeze și se ia de pe foc.

5. Se golește crema peste blat și se dă prăjitura la cuptor, la 180°C pentru 15-20 de minute. Se servește rece cu cocos presărat deasupra și coacăze, pentru gustul dulce-acrișor.

Poftă bună! Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele Raftul bunicii.

Prăjitură cu lămâie și zmeură