Cheesecakes sărate cu marmeladă de roșii - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr biscuiți TUC
5 linguri de unt topit
1 albuș de ou
550 gr cremă de brânză
100 gr parmezan
o mână de busuioc proaspăt
1/2 lămâie
1 lingură zahăr
2 ouă
un praf de sare
250 gr pulpă de roșii
100 gr zahăr
o lămâie
1 baton mic de scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir ras
2 cuișoare

Cheesecakes sărate cu marmeladă de roșii, un aperitiv delicios și deosebit. Am gustat prima dată marmeladă de roșii în Spania și am fost plăcut impresionată, așa că am încercat să o gătesc și acasă. M-am tot gândit în ce rețete pot să o incorporez și așa au apărut aceste mini cheesecakes sărate cu marmeladă de roșii. Blatul lor este crocant, umplutura de brânză este cremoasă și aromată de busuioc, iar marmelada este dulce-acrișoară. Toate straturile și aromele se întrepătrund și încântă papilele gustative. Să aveți poftă!

Cheesecakes sărate cu marmeladă
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se prepară întâi marmelada de tomate: se dă pulpa de roșii în blender și apoi se pune la foc cu zahărul, coaja de lămâie rasă și sucul de la jumătate de lămâie. Dacă face spumă, se ia spuma cu o strecurătoare. După ce fierbe cam 5 minute, se adaugă și restul ingredientelor: ghimbirul ras, scorțișoara și cuișoarele și se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând des. Marmelada e gata după aproximativ 30 de minute sau  când se întărește, se îngroașă și se întunecă la culoare. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

2. Între timp se prepară blatul pentru mini-cheesecakes: se mărunțesc biscuiții TUC în blender și apoi se adaugă untul topit și albușul de ou bătut spumă. Se amestecă bine și se pune cam o lingură, o lingură jumătate din amestec în forme de brioșe. Se tasează bine cu ajutorul unei linguri și se dau apoi la cuptor, la 180 ℃, pentru 10 minute.

3. Mai apoi, se amestecă crema de brânză cu ouăle și apoi se incorporează și parmezanul, zahărul și praful de sare. Mai apoi, se împarte crema, în mod egal, în 2 boluri și într-unul din ele se adaugă busuiocul dat prin blender cu sucul de la o jumătate de lămâie și făcut pastă. Trebuie să rezulte 2 creme: una verzuie, cu busuioc și una alb-gălbuie, doar cu brânză.

4. Pentru asamblare, se golesc cam 2 linguri de cremă cu busuioc în fiecare formă de brioșe, iar apoi se pun încă 2 linguri de cremă simplă de brânză și un strat de marmeladă de roșii. Se dau apoi la cuptor, la 150 ℃, pentru 15-20 minute și se lasă să se răcească câteva ore.

5. Se servesc reci, decorate cu frunze de busuioc deasupra. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Cheesecakes sărate cu marmeladă