Brânză prăjită cu marmeladă de roșii - Flavor Tailors

Ingrediente

500 gr pulpă de roșii
200 gr zahăr
o lămâie
1 baton de scorțișoară
o linguriță de ghimbir ras
4 cuișoare
2-4 felii de brânză pentru grătar
câteva frunze de busuioc pentru decor

Brânză prăjită cu marmeladă de roșii, o rețetă simplă, dar surprinzător de delicioasă, pe care am descoperit-o în Gran Canaria și de atunci îmi tot stă gândul la ea. Marmelada de roșii e atât de aromată de la ghimbir, scorțișoară și cuișoare și se potrivește de minune cu brânza prăjită care e crocantă și elastică.

Singura diferență față de rețeta originală este brânza. În Gran Canaria se cresc multe capre, iar rețeta e cu brânză de capră moale și la noi nu am găsit astfel de bunătate. Avem brânză de capră moale, dar nu bucată mare cum se găsește la ei, doar rotocoale mici, așa că a trebuit să o înlocuiesc. Nicio problemă, rezultatul final a fost la fel de gustos. Mmmm….spectacol! Să aveți poftă!

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Pentru marmelada de roșii: se mărunțește pulpa de roșii cu un blender. Mai apoi, se adaugă zahărul, coaja de lămâie rasă și sucul de lămâie și se pune la foc. Dacă face spumă, se ia spuma cu o strecurătoare. După ce fierbe puțin și ați adunat spuma, se adaugă și lingurița de ghimbir ras, batonul de scorțișoară și cuișoarele. Amestecați des și lăsați marmelada să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute. Este gata când se îngroașă și se mai întunecă la culoare. În timp ce se răcește marmelada, se prepară brânza.

2. După cum spuneam, am descoperit această rețetă delicioasă în Spania, iar acolo se mănâncă foarte multă brânză de capră. Teoretic, rețeta originală este cu brânză moale de capră prăjită a la placha (adică pe plită). Din păcate, la noi se găsesc doar rotocoale mici de brânză de capră moale, așa că eu am folosit brânză pentru grătar (o găsiți la Lidl sau la Kaufland). Sunt felii rotunde de brîznă și exact asta scrie pe ambalaj: brânză pentru grill. Pentru o crustă crocantă, nu am prăjit brânza pe grătar, ci în tigaie, cu puțin ulei, până s-a rumenit pe ambele părți.

3. Se pune marmeladă de roșii în farfurie și apoi se adaugă brânza în mijloc. Se decorează cu puțin busuioc și se servește cât e brânza caldă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Brânză prăjită cu marmeladă de tomate