Vulcan de Eugenii cu lava de ciocolată - Flavor Tailors

Ingrediente

aprox 20 Eugenii (în funcție de mărimea bolului)
200 gr unt
2 ouă
6 linguri de cacao
2 lingurițe Rom / aroma gel rom Eugenia de la Arome și Esențe
8 linguri lapte
180 gr zahăr
150 gr ciocolată (lava de ciocolată)
100 gr lapte de cocos/smântână pentru frișcă (lava de ciocolată)
1-2 linguri cacao (decor)

Un vulcan de Eugenii cu lava de ciocolată, care să vă trezească amintiri din vremuri de mult apuse! Un desert deosebit, care o să impresioneze prin aspectul său și prin lava de ciocolată care va curge când tăiați prima felie.

Normal că exteriorul vulcanului este format din Eugeniile noastre dragi, și pentru că niciodată nu e suficientă crema dintre eugenii, interiorul vulcanului are o cremă cu parfum intens de Rom, datorită aromei gel Rom Rugenia de la Arome și Esențe. Pentru a completa experiența, din craterul vulcanului va curge lava de ciocolată care va face orice pofticios să înghită în sec și să aștepte cu nerăbdare să devoreze acest desert spectaculos.

Dar cine s-ar fi gândit că există arome cu gust de Rom Rugenia?! Și nu doar aceasta, cei de la Arome și Esențe au toate aromele posibile: de la mucenici, salam de biscuiți, amandine, cozonac, cremă de zahăr ars, savarină, la cireșe negre, frăguțe, mango, pere caramelizate, rodie, nocciola, nucă pecan, fistic și multe, multe altele. Aceștia oferă o gamă de peste 100 de arome şi esenţe alimentare, coloranţi alimentari şi prăfoase precum zahăr vanilinat, zahăr pudră, praf de copt și vanilină. Vă spun eu că o să salivați cu gândul la toate aromele pe care le vedeți în portofoliul lor, dar o să vă și inspire să gătiți rețete noi în care să folosiți aromele și esențele lor.

Vulcan de Eugenii cu lava de ciocolată
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Sunt necesare 2 boluri, unul mare care va da forma vulcanului de eugenii și un bol mic care va crea adâncitura craterului. Se învelește bolul mic în folie alimentară și apoi se așează cu gura în jos pe fundul bolului mare.

1. Mai apoi, se pun eugeniile în picioare, pe marginea bolului, de jur împrejurul bolului.

2. Într-un bol ceramic, de inox sau de sticlă se amestecă ouăle cu zahărul și apoi se cerne cacao deasupra, se adaugă laptele și se amestecă totul bine cu un tel în formă de pară.

3. Se pune bolul peste o cratiță în care fierbe apă și se gătește crema prin procesul bain-marie. Se amestecă crema timp de câteva minute, cât să se îngroașe puțin, iar apoi se ia de pe foc și se adaugă aroma gel rom eugenia de la Arome și Esențe.

4. După, se bate untul bine cu ajutorul unui mixer, până devine pufos și se incorporează 1/3 din crema de ciocolată răcită (neapărat să fie rece, altfel se topește untul și riscați să se taie crema).

5. După ce se omogenizează crema, se adaugă din nou 1/3 din cremă și se mixează bine să se incorporeze, iar la final se adaugă toată crema rămasă și se amestecă bine, să rezulte o cremă foarte pufoasă.

6. Se golește crema peste eugeniile din bol, se nivelează și apoi se acoperă crema cu un strat te eugenii (care vor deveni baza vulcanului). Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă vulcanul minim 1-2 ore la frigider.

7. Înainte de a servi desertul, se prepară lava de ciocolată: se amestecă ciocolata cu laptele de cocos sau smântâna pentru frișcă și se topește prin procesul bain-marie (se pune bolul deasupra unei oale cu apă care fierbe și se amestecă cu un tel până se topește ciocolata).

8. Se lasă lava de ciocolată cam 5 minute să se tempereze, iau apoi se scoate vulcanul de eugenii de la frigider, se ia folia alimentară și se pune o farfurie peste bol și se răstoarnă vulcanul pe farfurie.

9. Mai apoi, se scoate bolul mic din vârful vulcanului, iar în locul lui se va forma „craterul vulcanului” și acolo se va goli lava de ciocolată. Se pudrează tot vulcanul cu cacao și se servește imediat, să nu se întărească prea tare lava de ciocolată.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele celor de la Arome și esențe!

Vulcan de Eugenii cu lava de ciocolată