Vulcan cu camembert și dulceață de afine - Flavor Tailors

Ingrediente

1 foaie aluat de foietaj
un camembert
frunze de rozmarin
dulceață de afine
1 gălbenuș
nuci (pecan, fistic, etc)

Vulcan cu camembert și „explozie” de dulceață de afine, o rețetă simplă, dar delicioasă învățată pe vremea când eram studentă, de la un coleg jumătate francez, jumătate spaniol. Veți fi surprinși de gustul delicios și de elasticitatea camembertului aromat cu rozmarin și dulceață de afine! E ceva atât de simplu, dar în același timp sofisticat. Să aveți poftă

Vulcan cu camembert și gem de afine

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se taie partea de sus a camembertului, cât să nu mai fie acea crustă albă, iar apoi se întinde aluatul de foietaj pe o tavă și se pune camembertul în mijlocul lui. Mai apoi, se taie aluatul în formă rotundă, dar se lasă margini suficiente încât să se poată îmbrăca și lateralele brânzei în aluat.

2. Se începe construirea „vulcanului”, păstrând camembertul în mijlocul aluatului. Aluatul se ridică să acopere marginea brânzei, se trage puțin peste marginea de sus a brânzei și se pliază în cute, de jur împrejur, lăsând mijlocul gol, să se vadă camembertul.

3. Mai apoi, se introduc frunze de rozmarin, din loc în loc, prin camembert, pentru aromarea acestuia.

4. Se bate gălbenușul și se pensuleză aluatul pe exterior, iar apoi se coace la 180°C pentru 20-25 de minute, cât să prindă o crustă aurie.

5. După ce se scoate de la cuptor, se pune dulceață de afine (am folosit de la Arovit) și se servește cu fel de fel de nuci. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Vulcan cu camembert și gem de afine