Chec cu portocale și merișoare - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr făină
1 praf de copt
un praf de sare
60 ml lapte
Coaja de la o portocală
60 ml zeamă de portocale
1 linguriță extract de portocale
90 gr unt
120 gr zahăr
2 ouă
200 gr merișoare
2 linguri de făină
4 linguri suc de portocale
150 gr zahăr pudră
1 lingură coajă de portocală

Un chec cu portocale și merișoare, super răcoritor și umed, efectiv se topește în gură. Gustul lui acrișor îl face potrivit după mesele îmbelșugate, mai ales de sărbători. Nu mai gustasem merișoare proaspete până la acest chec, folosisem doar confiate, dar gustul lor acrișor a mers de minune cu parfumul portocalei. O combinație surprinzătoare! Să aveți poftă bună!

Chec cu portocale și merișoare

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se cerne făina cu sarea și praful de copt. Într-un alt bol, se amestecă laptele cu coaja de portocală, extractul de portocală (am folosit de la Cloud Nine Factory) și sucul de portocală.

2. Se amestecă cu mixerul untul moale cu zahărul până se topește zahărul și rezultă o cremă pufoasă și apoi se adaugă ouăle, unul câte unul.

3. Mai apoi, se incorporează amestecul de făină și se adaugă ingredientele lichide treptat. Se amestecă bine până rezultă un aluat omogen.

4. Se presară făină peste merișoare, cât să fie îmbrăcate toate într-un strat de făină și se încorporează și ele în aluat. Se golește aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C pentru 50 de minute.

5. După ce se scoate checul de la cuptor, se lasă să se răcească, iar când e rece, se prepară glazura. Se amestecă zahărul pudră cu sucul de portocale și coaja de portocală și se glazurează checul. Glazura se absoarbe în chec și îl face mai umed și mai delicios. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Chec cu portocale și merișoare