Tiramisu cu clătite de ciocolată - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr făină
2 linguri de zahăr
3 linguri de cacao
1 ou
150 ml lapte
3 lg ulei
300 ml apă minerală
600 gr mascarpone
400 ml smântână pentru frișcă
100gr zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
cafea
pișcoturi
cacao pentru decor

Tiramisu cu clătite de ciocolată, ca să mai experimentăm puțin și să combinăm două rețete de deserturi delicioase. Pe lângă arome și texturi, tortul arată spectaculos când este feliat, îți vine să îl mănânci tot din priviri. Sper că v-a făcut poftă!

Tiramisu cu clătite de ciocolată

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina (am folosit făină standard 650 de la Raftul bunicii) cu cacao, zahăr și apoi adaugă oul și se incorporează treptat laptele, amestecând cu un tel în formă de pară. După ce se adaugă tot laptele, se pune și uleiul și apa minerală și se amestecă bine. Dacă aluatul de clătite este încă prea gros, se mai poate adăuga apă minerală.

2. Apoi, se prăjesc clătitele de cacao cum se prăjesc clătitele normale și se lasă deoparte până se prepară crema.

3. Pentru cremă, se amstecă mascarpone cu 75 gr zahăr și extractul de vanilie (de la Cloud Nine Factory) până rezultă o cremă omogenă.

4. Se bate smântâna pentru frișcă, cu ajutorul unui mixer, iar când aceasta e pufoasă, se incorporează cele 75gr de zahăr pudră rămase.

5. Mai apoi, se incorporează frișca treptat, cu ajutorul unei spatule, în crema de mascarpone.

6. Pentru asamblarea clătitelor, se întinde un strat de cremă pe toată suprafața unei clătite, se înmoaie un pișcot în cafea și se pune în partea de jos a clătitei. Mai apoi se iau marginile clătitei și se împătură pișcotul cu ele și apoi se rulează clătita (la fel ca la sarmale).

7. Alegeți o tavă în care să faceți tortul. Dacă vreți să fie 2 straturi de clătite, trebuie să fie o tavă mai înaltă. Eu am folosit o tavă joasă, așa că a rezultat doar un strat de clătite.

8. Pentru finalizarea tortului, se pune un strat de cremă pe fundul tăvii, se așează clătitele, se presară cacao și apoi se pune din nou cremă (dacă faci tortul pe 2 straturi, se mai adaugă un rând de clătite, cacao pudră și cremă). La final, se presară cacao pentru un aspect apetisant. Se lasă la rece și se servește cu poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Tiramisu cu clătite de ciocolată