Hamburger cu halloumi - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr halloumi
20 gr cremă brânză
4 frunze de salată
o roșie
2 ardei kapia
1 cățel de usturoi
2 ouă
ceapă roșie
2 chifle

Hamburger cu halloumi pentru cei cărora le e dor de Grecia sau cei care au poftă de un hamburger mai ușor.  Brânza halloumi combinată cu ardeiul copt s-a potrivit de minune și am mai adăugat și un ochi de ou ca să întregească spectacolul culinar. A fost delicios și foarte ușor de preparat. Să aveți poftă și voi!

Hamburger cu halloumi

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se încinge grătarul și se stropește cu puțin ulei. Se spală ardeii și se pun la copt, până se rumenesc pe toate părțile, apoi se curăță de coajă, se feliază cubulețe mai mari și se amestecă cu usturoiul tocat mărunt.

2. Se feliază brânza halloumi în două, pe grosime și apoi se pune să se rumenească și ea pe grătar. Se lasă aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

3. Apoi, se feliază chiflele în jumătate și se pun și ele să se prăjească pe grătar și se ung cu cremă de brânză.

4. Se feliază frunzele de salată și se pun peste crema de brânză și apoi se adaugă brânza halloumi, câteva felii de roșii și ardeiul copt.

5. Se prăjesc ouăle în ulei, se presară cu sare și piper și se așează peste ardeiul copt. Se mai adaugă felii de ceapă roșie și chifla de deasupra și se servește imediat. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.