Biscuiți cu tahini - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr făină de migdale
1 praf de copt
un praf de sare
135 gr miere
135 gr tahini
1 linguriță de extract de vanilie
coaja de la o portocală rasă
1 linguriță extract de portocală
4 semințe de cardamom
~100 gr semințe de susan pentru decor
20-25 de nuci pecan și/sau alune pentru decor

Cine a spus că tahini e doar pentru a prepara humus? Se pot face și biscuiți cu tahini! Nici nu știu dacă să-i încadrez la biscuiți dulci sau sărați…sunt undeva între cele două, au un gust intens de susan, balansat de citricitatea portocalei și de parfumul cardamomului. Oricum, o combinație interesantă. Merită să îi încercați!

Biscuiți cu tahini

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina de migdale (am folosit făină de migdale crude de la Prăvălia Noastră) cu sarea și praful de copt.

2. Apoi, într-un alt bol, se amestecă mierea, tahini (am folosit tahini de la Prăvălia Noastră), boabele de cardamom zdrobite, extractul de vanilie și portocală (de la Cloud Nine Factory) și coaja de portocală rasă.

3. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede și apoi se formeasă bombe din aluatul rezultat. Dacă aluatul este prea uscat, se mai adaugă puțină apă, iar dacă este prea umed, se mai adaugă făină de migdale).

4. Mai apoi, se tăvălesc bilele prin semințe de susan (de la Prăvălia Noastră), se așează o nucă pecan sau o migdală deasupra lor și se presează cu un pahar cu fundul plat pentru a aplatiza biluțele.

5. La final, se așează biscuiții într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 10-12 minute. După ce sunt gata, se mută imediat din tavă pentru că se mai pot coace din cauza tăvii încinse și se pot arde pe fund. Se servesc reci. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Biscuiți cu tahini