Tartă cu soc și pere caramelizate - Flavor Tailors

Ingrediente

50 gr unt
75 gr zahăr
600 gr pere (aproximativ 5 pere)
5-6 flori de soc
80 ml smântână pentru frișcă
80 gr zahăr
1 linguriță extract de vanilie
2 ouă
35 gr făină
25 gr unt
înghețată pentru servit

Vă invit la o tartă cu soc și pere caramelizate! Combinația e atât de reușită! Perele, cu aroma lor delicată, se îmbină atât de bine cu parfumul socului. Chiar și la nivel de textură e interesantă! Perele sunt moi, dar ușor crocante la exterior, fiind caramelizate, iar crema de soc e atât de fină și cremoasă. Să nu mai spun că o lingură de înghețată îi dă un aer și mai sofisticat. Să aveți poftă!

Tartă cu soc și pere caramelizate
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Se spală bine florile de soc și se pun apoi în smântâna pentru frișcă amestecată cu laptele și se lasă la infuzat minim 3 ore.

1. Pentru a prepara perele caramelizate, se curăță perele de coajă și cotor și se taie în cubulețe măricele. Mai apoi, se topește untul într-o tigaie încinsă. Se adaugă zahărul și perele și se lasă aproximativ 5-7 minute până se caramelizează. Între timp, se ung cu puțin unt 4-5 forme de souffle și se golesc perele caramelizate pe fundul lor.

2. Pentru crema se soc, se strecoară mixul de lapte cu smântână pentru frișcă și se fierb cu o linguriță de extract de vanilie, iar când ajung la punctul de fierbere se iau de pe foc.

3. Se amestecă ouăle cu zahărul și apoi se adaugă făina și se toarnă treptat mixul lichid, în tim ce se amestecă repede cu un tel în formă de pară ca să nu se facă ouăle papară.

4. Mai apoi, se strecoară din nou tot mixul și se pune într-un bol ceramic sau de inox deasupra unei oale cu apă care fierbe. Trebuie amestecat constant cu ajutorul telului în formă de pară, iar când se îngroașă, se ia de pe foc și se adaugă 25 gr de unt.

5. Se golește crema în forme, peste perele caramelizate și se dau apoi la cuptor, la 200 ℃, pentru 20-25 de minute. Recomand să le serviți reci. Pentru un aspect mai spectaculos, răsturnați formele pe o farfurie ca să fie perele caramelizate deasupra și serviți cu înghețată.  Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Tartă cu soc și pere caramelizate