Cheesecake cu soc și căpșune - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr biscuiți digestivi
115 gr unt
250 gr cremă de brânză
2 linguri de zahăr pudră
175 ml smântână pentru frișcă
5-6 flori de soc
1 lime (suc și coajă)
200 gr căpșune
50 gr zahăr pudră
1 pliculeț de gelatină
căpșune pentru decor

Cheesecake cu soc și căpșune, un desert delicios de primăvară, în 3 straturi: biscuiți crocanți, cremă de brânză cu aromă fină și subtilă de soc și un strat de căpșune ușor acrișoare și intens aromate. Mmm….o combinație super interesată, mai ales dacă vă place socata! Trebuie neapărat să o încercați și să folosim florile de soc la cât mai multe rețete! Dacă sunteți curioși, veți găsi mai multe rețete delicioase cu flori de soc pe blog. Spor la gătit și poftă bună!

Cheesecake cu soc și căpșune
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Se spală bine florile de soc și se pun apoi în smântâna pentru frișcă și se lasă la infuzat minim 3 ore.

1. Pentru blat, se sfărmițează biscuiții și se amestecă cu untul moale. După, se așează pe fundul unei tăvi de tort rotunde și se tasează cu ajutorul unei linguri.

2. Mai apoi, se amestecă crema de brânză cu zahărul, zeama și coaja de lime. Se adaugă apoi smântâna pentru frișcă strecurată de flori de soc și se amestecă bine cu ajutorul unui mixer. După, se golește crema peste biscuiți și se dă tortul la cuptor, la 180 ℃ pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească.

3. Când s-a răcit, se pun căpșunele la fiert cu puțină apă și zahăr, iar când s-au inmuiat, se mărunțesc cu ajutorul unui blender, până rezultă o cremă.

4. Pentru a se întări, se prepară gelatina conform instrucțiunilor de pe plic (se amestecă cu 100ml de apă) si apoi se adaugă peste crema de căpșune, se mai pun la foc 2-3 minute și se golește peste crema de brânză. Cheesecakeul se poate decora cu câteva căpșuni tăiate în jumătăți și se poate servi când s-a întărit și crema de căpșune. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Cheesecake cu soc și căpșune