Tartă cu lămâie și soc - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr făină
30 gr migdale măcinate
35 gr zahăr
125 gr unt
1 ou
125 gr zahăr
3 ouă
coaja și zeama de la 3 lămâi
250 ml smântână pentru frișcă
5-6 flori de soc
fructe pentru decor

Tartă cu lămâie și flori de soc, super răcoritoare și aromată, numai bună pentru o primăvară târzie. Da, flori de soc, ați citit bine. 🙂 M-am întrebat ce se poate face cu florile de soc, în afară de socată și surprinzător, am încroit câteva rețete delicioase cu flori de soc. Tarta aceasta e super refeshing și o recomand pentru zilele călduroase când aveți nevoie de ceva dulce și ușor. Să aveți poftă!

Tartă cu lămâie și soc
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Se spală bine florile de soc și se pun apoi în smântâna pentru frișcă și se lasă la infuzat minim 3 ore.

1. Pentru prepararea aluatului, se cerne făina și se amestecă cu migdalele și zahărul. Recomand apoi să puneți untul câteva minute la congelator și să îl radeți pe o răzătoare.  Amestecați untul cu făina până rezultă un aluat sfărmicios iar apoi adaugași oul și 1 lingură de apă rece și frământați până devine omogen. Se lasă apoi 30 de minute să se odihnească la frigider.

2. Mai apoi, se întinde aluatul în formă rotundă și se pune intr-o tavă de tartă, se așează o hârtie de copt peste și se pun apoi boabe de fasole care nu vor lăsa aluatul să crească cât va sta la cuptor. După, se dă aluatul la cuptor pentru 10 minute, la 180℃, după care se ia hârtia de copt și fasolea și se mai lasă 10 minute la copt.

3. Între timp, se amestecă ouăle cu zahărul, zeama și 2/3 din coaja de lămâie. Se adaugă apoi smântâna pentru frișcă infuzată cu soc (nu uitați să strecurați florile înainte) și se golește crema peste tartă. La final, se dă tarta la cuptor, la 170 ℃ pentru aproximativ 30 de minute.

4. Recomand să se lase tarta la frigider să se răcească, iar înainte de a o servi, se bate smântâna pentru frișcă rămasă și se decorează tarta cu ea, se adaugă câteva fructe și coaja de lămâie rasă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Tartă cu lămâie și soc