Lapte de pasăre cu soc - Flavor Tailors

Ingrediente

3 albușuri
120 gr zahăr
un praf de sare
350 ml lapte
30 ml smântână pentru frișcă
5-6 flori de soc
3 gălbenușuri
1 ou întreg
4 linguri zahăr pudră
3 linguri zahăr

Lapte de pasăre cu flori de soc ca să ne apuce nostalgia și să ne amintim de copilărie, când ne servea bunica cu nori pufoși scăldați într-o mare de vanilie și apoi ne răcoream cu un pahar de socată. Dacă se pot transforma ambele într-un singur desert, de ce nu? 🙂 Și ca să finalizăm în stil mare, am presărat totul cu zahăr caramelizat. Mmm….de vis!

Lapte de pasăre cu soc
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Se spală bine florile de soc și se pun la infuzat în laptele amestecat cu smântâna pentru frișcă. Se lasă minim 3 ore să preia aroma de soc.

1. Se strecoară lactatele și se pune mixul la fiert. Între timp, se amestecă gălbenușurile cu oul întreg, zahărul pudră și se adaugă mixul de lapte fierbinte în timp ce se amestecă cu un tel pară, să nu cumva să se facă ouăle papară.

2. Mai apoi, se pune amestecul într-un bol de inox sau ceramic, deasupra unei oale cu apă care clocotește și se amestecă continuu până se îngroașă puțin toată compoziția. Se ia apoi de pe foc, se strecoară și se lasă deoparte.

3. Se pune apă la fiert într-o cratiță cu diametru mare. Până începe apa să fiarbă, se bat albușurile spumă și apoi se adaugă zahărul și un praf de sare. Mai apoi, se ia din spumă, cu ajutorul unei linguri și se golește în apa fierbinte. După 1 minut, se întoarce norul pufos și pe cealaltă parte și se mai lasă încă un minut. Când  gata, se ia spuma cu o spumieră și se pune într-un bol sau o farfurie adâncă. Se repetă acești pași până rămâneți fără spumă.

4. Pentru asamblare, se pune sosul infuzat cu soc în boluri sau farfurii adânci și se decorează cu nori pufoși de albuș.

5. Cele 3 linguri de zahăr rămase se pun la foc și se lasă până se topește zahărul și se transformă în caramel. Se golește apoi pe o hârtie de copt, iar când s-a răcit, se rupe în bucăți și se dă în blender să se mărunțească și să se transforme în zahăr caramelizat. Dacă doriți, se poate păstra o bucată întreagă de zahăr caramelizat pentru decor.

6. Se servește laptele de pasăre cu zahăr caramelizat presărat deasupra. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

 

Lapte de pasăre cu soc