Tartă cu roșii, feta și pastă de măsline - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr făină
100 gr unt
un praf de sare
apă rece (cât să se lege luatul)
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
4 ouă
3 albușe
300 ml smântână de gătit
cimbru
busuioc
150 gr feta
15-20 roșii cherry
300 gr pastă de măsline

Dragilor, am luat o mică pauză și am fugit în vacanță…așa, vreo 2 săptămâni, cât să recuperez și vacanța pe care nu am avut-o anul trecut, iar acum m-am întors cu ceva mai multă energie și cu inspirație de rețete. Iar pentru că anotimpul meu preferat e vara, nu vreau încă să accept că a venit toamna și vă invit la o tartă light, cu feta, pastă de măsline aromată și roșii cherry.

Tartă cu roșii, feta și pastă de măsline

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina (am folosit făină standard 650 de la Raftul bunicii) cu untul, sarea și suficientă apă rece, cât să rezulte un aluat omogen. Mai apoi, se învelește aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider să se odihnească.

2. Apoi, se întinde aluatul în formă rotundă și se pune într-o tavă de tartă, se taie marginile și se lasă la frigider încă 30 de minute.

3. Pentru a coace blatul, se pune hârtie de copt pe fundul tartei, se golește fasole peste, ca să nu lase aluatul să crească și se dă la cuptor, la 200°C, pentru 10 minute. Se ia apoi fasolea și hârtia de copt și se mai lasă încă 5 minute la cuptor, la 180°C.

4. Se taie ceapa mărunt și se călește 2 minute în ulei de măsline (am folosit ulei de masline extravirgin de la Prăvălia Noastră), se adaugă și usturoiul tocat și se mai lasă 1 minut, după care se iau de pe foc și se lasă deoparte.

5. Se bat ouăle și albușele cu un tel și se incorporează smântâna pentru gătit, cimbrul, busuiocul tocat și ceapa cu usturoiul călit. Se condimentează cu sare și piper după gust.

6. Se întinde pasta de măsline (am folosit pastă de măsline Almades de la Prăvălia noastră) peste blatul copt, pe fundul tartei și se golește peste amestecul de ouă.

7. Cu ajutorul unei furculițe, se sfărâmă brânza feta și se golește în tartă, iar apoi se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează și ele uniform în tartă.

8. La final, se mai presară puțin cimbru deasupra și se dă tarta la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Se servește rece. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Tartă cu roșii, feta și pastă de măsline