Pateuri cu leurdă - Flavor Tailors pateuri cu leurdă,

Ingrediente

500 gr făină
80 ml apă caldă
un pliculeț de drojdie
80 ml lapte
3 ouă
2 lingurițe de zahăr
un praf de sare
6 linguri de unt topit
200 gr leurdă (sau busuioc dacă nu e leurda în sezon)
200 gr cheddar
75 gr nuci coapte
75 gr parmezan
1 praf de sare
sucul de la o lămâie
80 ml ulei de măsline
1 ou pentru pensulat aluatul

Pateuri cu leurdă, cu un aluat pufos și cu aromă intensă de usturoi, potrivite pentru un mic dejun sau o gustare. Bineînțeles, dacă nu aveți leurdă la îndemână, puteți face un pesto de busuioc cu 2-3 căței de usturoi și vor fi la fel de delicioase. Să nu mai spun că sunt aspectoase și îți vine să le mănânci pe toate din priviri. Să aveți poftă!

Pateuri cu leurdă

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă apa caldă cu drojdia și se lasă 5 minute să se activeze drojdia.

2. Mai apoi, se cerne făina (am folosit făină standard 650 de la Raftul bunicii) cu sarea și zahărul, se adaugă amestecul de drojdie, laptele și ouăle și se frământă bine.

3. Se adaugă și untul treptat și se incorporează în aluat, iar când acesta este omogen, se pune într-un castron uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider minim 2 ore, indicat peste noapte.

4. Pentru pesto, se dă în blender cheddar-ul ras cu frunzele de leurdă (puteți înlocui cu busuioc dacă nu găsiți leurdă), nucile coapte și parmezanul ras și se adaugă treptat uleiul și sucul de lămâie. La final se condimentează după gust cu sare și piper.

5. Se întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară, se întinde pesto pe suprafața aluatului și apoi se rulează.

6. Pentru a forma pateurile cu leurdă, se feliază rola de aluat în bucăți de de aproximativ 2 cm și se apasă un băț de frigărui pe mijlocul aluatului, pentru a se ridica aluatul spre exterior și a se vedea mai bine straturile de pesto (vezi imaginea de mai sus)

7. După ce se formează toate pateurile, se pensulează cu un ou bătut și se dau la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 40-45 de minute.  Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Pateuri cu leurdă