Tartă cu portocale roșii - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr unt moale
40 gr zahăr pudră
1 ou
40 gr făină de migdale
200 gr făină
un praf de sare
coaja de la o portocală rasă
2 linguri suc de lămâie
30 ml Aperol
coaja de la 2 portocale rase
300 ml suc de portocale roșii
4 gălbenușuri
60 gr zahăr
25 grame făină
1 lingură de gelatină
115 gr unt
1 portocală roșie pentru decor
10 gr fulgi de cocos pentru decor

Anul acesta am găsit portocale roșii atât de des la supermarket, încât am spus că ar fi păcat să nu la folosesc în rețete și am reușit să croiesc o tartă cu portocale roșii foarte fresh și răcoritoare.  E perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să fie ceva grețos, ci ceva acrișor și ușor.

Tartă cu portocale roșii
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă untul cu zahărul pudră până rezultă o cremă pufoasă. Se adaugă oul, făina de migdale și coaja de portocale rasă și se amestecă bine.

2. Se adaugă făina și sarea, se formează o bilă de aluat, se pune în folie alimentară și se lasă o oră la frigider.

3. Se întinde aluatul și se pune intr-o tavă rotundă, astfel încât să ajungă și pe margini în sus și se înțeapă cu o furculiță. Se mai lasă 30 de minute la frigider și apoi se dă la cuptor, la 160°C, pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt, se lasă să se răcească.

4. Se rade coaja de la cele 2 portocale, se storc portocalele roșii până rezultă 300 ml de suc, se adaugă sucul de lămâie și Aperolul și se pune sucul la fiert, la foc mic.

5. Se amestecă gălbenușurile, zahărul și făina, iar când începe sucul să fiarbă, se adaugă treptat peste ouă și apoi se pune din nou  la foc, deasupra unei oale cu apă care fierbe (procesul bain marie) până se îngroasă crema.

6. Se adaugă gelatina hidratată în apă și se ia imediat de pe foc. Când s-a răcit puțin, se adaugă untul și se amestecă bine.

7. Se golește crema peste blat, se decorează cu felii de portocale roșii și se lasă la frigider pentru 2-3 ore, după care se poate servi. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Tartă cu portocale roșii