Brioșe cu ciocolată și cremă de brânză - Flavor Tailors

Ingrediente

350 gr ciocolată neagră
200 gr făină
1 praf de copt
1/2 linguriță sare
100 gr zahăr
70 gr ulei
1 ou
240 ml apă
170 gr cremă de brânză
50 gr zahăr
1 ou
1 linguriță de extract de vanilie
un praf de sare
25 gr alune granulate coapte

Vă poftesc la niște brioșe cu ciocolată și cremă de brânză și vă mai spun că sunt brioșele mele preferate. Au un gust delicios de ciocolată la exterior și un interior cremos de brânză, cu bucățele de ciocolată care se topesc în gură. Sunt delicioase și calde, dar eu prefer să le mănânc scoase din frigider și lăsate puțin să se odihnească. Parcă se simt mai bine aromele și bucățelele de ciocolată din crema de brânză, surpriza papilelor gustative. Mmmm….toată lumea care le-a gustat, mi-a cerut rețeta lor. A venit, în sfârșit, momentul să fac rețeta publică. Trebuie neapărat să încercați acest deliciu ciocolatos. Poftă bună!

Brioșe cu ciocolată și cremă de brânză
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se topește 85 gr de ciocolată prin procesul bain marie (într-un bol, deasupra unei cratițe în care fierbe apă).

2. Se amestecă zahărul, uleiul și oul și apoi se adaugă ciocolata topită.

3. Mai apoi, se cerne făina, praful de copt și sarea și se amestecă cu ingredientele umede. Se adaugă și apa și se amestecă până rezultă o cremă omogenă.

4. Pentru umplutura de brânză, se amestecă crema de brânză cu zahărul, extractul de vanilie (eu am folosit de la Cloud Nine Factory) și oul și apoi se adaugă 175 gr ciocolată tocată.

5. Se pune cremă de ciocolată până la jumătate, într-o formă de brioșe. Se adaugă o linguriță plină de cremă de brânză și apoi se acoperă cu crema de ciocolată.

6. Se dau brioșele la cuptor, la 180°C, pentru 20-25 de minute.

7. Când se scot din cuptor, se presară restul de ciocolată tocată mărunt și când se topește, cu ajutorul unei lingurițe se întinde uniform pe fiecare brioșă. Se decorează cu alune granulate coapte (eu am folosit de la Nuts for Nuts). Să aveți Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Brioșe cu ciocolată și cremă de brânză