Tacos cu pimientos de Padrón - Flavor Tailors

Ingrediente

1 roșie
1 avocado
1 ceapă roșie medie
20 pimientos de Padrón
60 grame brânză de capră
60 gr smântână
1 linguriță ulei de măsline
sucul de la jumătate de lime
sare afumată
2-3 lingurițe de pătrunjel tocat
50 gr chorizo
12-15 tacos

Tacos cu pimientos de Padrón, pentru că v-am mai spus că Spania m-a cucerit și, de fiecare dată când ajung acolo în concediu, nu plec până nu mănânc pimientos de Padrón. Am încercat diverse rețete în care să includ acești ardei delicioși, iar acum am făcut un aperitiv simplu în care i-am combinat cu brânză cremoasă de capră, cu avocado, roșii și ceapă roșie. Super ușor și fresh. Să aveți poftă!

Sunt curioasă dacă voi ați mai mâncat pimientos de Padrón și în alte rețete delicioase sau în ce context i-ați descoperit.

Tacos cu pimientos de Padrón
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se taie roșia cubulețe mici și apoi se presară cu sare și se lasă într-o strecurătoare să se scurgă lichidul.

2. Se taie avocado-ul cubulețe și se presară puțină zeamă de lime să nu se oxideze.

3. Se taie codița la ardeii pimientos de Padrón, se spală, se șterg și apoi se prăjesc în puțin ulei de măsline, iar când se iau de pe foc, se presară cu sare afumată.

4. Dacă nu găsiți tacos, puteți lua lipii și, cu ajutorul unui inel rotund de tăiat aluatul pentru gogoși, se taie lipiile în cercuri mai mici. Pentru a-și forma corpul de bărcuță, se întoarce o tavă de brioșe cu fundul în sus, se îndoaie în jumătate cerculețele de tacos/lipie și se așează printe formele de brioșe. Se dau la cuptor, la 170°C pentru 3-5 minute.

5. Mai apoi, se asamblează și se pune în fiecare tacos câte o linguriță de brânză de capră, câteva cubulețe de avocado și roșii, puțină ceapă roșie tăiată cubulețe, câteva felii subțiri de chorizo, iar la final se stoarce puțin suc de lime, se adaugă o linguriță de smântână și se presată pătrunjel. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Tacos cu pimientos de Padrón