Chec cu banane și dulce de leche - Flavor Tailors

Ingrediente

300 grame smântână
100 mililitri smântână pentru frișcă
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
125 grame unt
250 grame zahăr
2 ouă
1 linguriță de scorțișoară
300 grame făină
1 praf de copt
50 grame de chipsuri de ciocolată
2 banane mari și coapte bine
100 grame nuci pecan
3 linguri de zahăr brun
100 grame dulce de leche
50 de grame ciocolată neagră
40 de grame smântână pentru frișcă
1 linguriță de extract de cafea (sau 5 lingurițe de expresso)
câteva nuci pecan pentru decor

O idee bună de a folosi bananele foarte coapte și aromate, dar care nu mai au un aspect exterior plăcut, e să le transformi într-un chec delicios cu dulce de leche și nuci pecan caramelizate, îmbrăcat în glazură de ciocolată cu aromă de cafea. Un mix de gusturi care te dă pe spate!

Chec cu banane și dulce de leche
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă smântâna cu smântâna pentru frișcă și bicarbonatul de sodiu și se lasă 10 minute, până face bule deasupra.

2. Se adaugă apoi untul, zahărul, dulce de leche și ouăle și se amestecă bine. Se completează cu făina, scorțișoara și praful de copt. Recomand să fie cernute pentru că va rezulta un chec mai pufos.

3. Se pun cele 3 linguri de zahăr brun la topit și când se caramelizează, se adaugă nucile pecan, se amestecă bine și se iau de pe foc. Se golesc pe o hârtie de copt și când s-au răcit, se toacă mai mărunt.

4. Se adaugă nucile pecan în aluat, alături de bananele bine pisate și chipsurile de ciocolată. Nu uita să păstrezi câteva nuci caramelizate și pentru decor.

5. Se golește aluatul într-o tavă de chec mare (sau 2 tăvi mai mici), tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru o oră, la 180 °C. Se lasă la răcit după ce se scoate din cuptor și apoi se prepară glazura.

6. Se topește ciocolata în smântâna pentru frișcă prin procesul bain marie (într-un bol metalic sau ceramic, așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe pe foc). După ce se topește ciocolata, se ia de pe foc și se adaugă extractul de cafea (am folosit de la Cloud Nine Factory). Se amestecă bine și apoi se glazurează checul. Se decorează cu nuci pecan caramelizate și se servește. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For Fresh.

Chec cu banane și dulce de leche