Gnocchi cu leurdă și burrata - Flavor Tailors

Ingrediente

400 de grame de cartofi fierți
100 de grame de leurdă
250 de grame făină
sare
nucșoară
50 gr unt
fulgi de chili după gust
20 gr parmezan
20 gr semințe de pin
2 burrata

Ce-ar fi să ne bucurăm de toate aromele naturii și să gătim mai des cu ingrediente „uitate” precum leurda. Strecurată într-o porție de gnocchi cu leurdă, le dă o aromă intensă de usturoi, ce se completează bine cu brânza burrata cremoasă și cu aromă delicată. Mmm…delicios!

Și dacă vreți să aveți o experiență completă, puteți face o ieșire relaxantă până la pădure, să vă culegeți singuri leurda și să vă relaxați în natură. Sigur veți mânca mai cu poftă!

Gnocchi cu leurdă și burrata
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert. Când aceștia sunt moi, se strecoară și se pisează să rezulte un piure cremos.

2. Se dă leurda în blender, iar apoi se amestecă pasta rezultată cu cartofii piure, făina, sarea și nucșoara. Dacă aluatul e prea moale, mai adaugă făină până rezultă un aluat manevrabil.

3. Pentru a forma gnocchi, se rupe o bucățică de aluat, cât unghia de la degetul mare și se rulează pe câteva bețe de frigărui, distanțate ușor una de cealaltă. Același proces se poate face și pe o furculiță. Se repetă procesul și se fac gnocchi până nu mai rămâne aluat și tot blatul de bucătărie e plin de rotocoale de aluat dungate, cu aromă de usturoi.

4. Pentru a găti gnocchi, se pune apă cu sare și puțin ulei de măsline la fiert și se golesc câteva gnocchi când apa începe să fiarbă. Aceștia se lasă la fiert cam 2-3 minute, până se ridică singuri la suprafață. În funcție de cât de mare e oala, gnocchi vor trebui să fiarbă pe rând, în mai multe ture, până vor fi toți fierți.

5. Pentru a deveni crocanți, se strecoară gnocchi și apoi se tăvălesc într-o tigaie încinsă în care s-a topit unt. Se adaugă și puțini fulgi de chili, în funcție de cât de picanți dorești să fie.

6. Când au prins o crustă aurie, se iau de pe foc, se așează pe farfurie, se presară puțin parmezan ras, câteva semințe  de pin rumenite și se adaugă peste o bucată de brânză burrata cremoasă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Gnocchi cu leurdă și burrata