Tagliatelle cu pesto de urzici - Flavor Tailors

Ingrediente

220 gr Tagliatelle cu hribi de la Petras Bio
o legătură de urzici
o legătură de măcriș
2 căței de usturoi
o lămâie
70 grame semințe de pin
100 mililitri ulei de măsline
sare și piper după gust
40 gr parmezan / cașcaval afumat / fulgi de drojdie inactivă
Ador primăvara când totul renaște, ești înconjurat de verdeață și piețele abundă de preparate proaspete, de sezon! Plimbându-mă prin piață, am dat de urzici și, deși la mine în familie nu s-a prea gătit așa ceva, am hotărât să cumpăr și să văd ce pot improviza. Sunt mare fan de spanac, așa că sigur îmi vor plăcea și urzicile. Așa și este! Am făcut un pesto de urzici de aș mai fi mâncat încă trei zile, fără să mă satur. Vă invit și pe voi să îl degustați! Se pregătește în câteva minute și rezultatul e surprinzător de delicios.

Instrucțiuni de preparare

1.Fierbe tagliatellele cu hribi așa cum e menționat pe ambalaj și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurătoare.
2.Pune apă la fiert într-o oală, iar când clocotește adaugă urzicile și măcrișul și lasă-le 2-3 minute să fiarbă, după care scoatele într-o strecurătoare.
3.Dă în blender verdețurile fierte cu usturoiul, 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, uleiul de măsline, semințele de pin, sarea și piperul.
4.Amestecă tagliatellele cu pesto-ul de urzici, decorează cu parmezan sau cașcaval ras și câteva semințe de pin și servește imediat. Dacă ești vegan, poți înlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactivă. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Tagliatelle cu pesto de urzici

Leave a Reply

Your email address will not be published.