Fajita vegetariană cu ciuperci - Flavor Tailors

Ingrediente

1 ardei roșu
1 ardei galben
2 cepe roșii
150 de grame de ciuperci
un avocado
ceapă verde
o lime
jumătate de legătură de pătrunjel verde
60 gr iaurt
2 lipii
2 gr boia afumată
fulgi de chili după gust
2 gr chimion
2 gr coriandru
2 gr oregano
De când am descoperit chimionul, îl adaug la orice mâncare mi se pare să se potrivește, iar la fajita, e esențial. Și pentru că mi-am dorit o variantă mai ușoară, am ales să înlocuiesc carnea cu ciuperci. Acompaniate de ardei gras, ceapă roșie și avocado și răcorite cu un sos de iaurt cu lime, a rezultat o fajita gustoasă, perfectă pentru un prânz light.

Instrucțiuni de preparare

1.Tăiați ardeii felii de aproximativ 3-5 mm, pe lungime. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și apoi felii subțiri. Spălați bine ciupercile și tăiați-le și pe ele felii.
2.Puneți legumele într-o tavă, pe hârtie de copt și presărați-le cu puțin ulei și condimente: sare, piper, boia afumată, coriandru, oregano, chimion (atenție, nu chimen - cel de pe covrigi) și apoi dați tava la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 10 minute, după care scoateți și amestecați legumele și mai lăsați-le încă 10-15 minute.
3.Pentru asamblare, aveți nevoie de lipii pe care să puneți legumele coapte, adăugați și felii de avocado, pătrunjel verde și ceapă verde tăiată felii.
4.Preparați un sos din 5 linguri de iaurt, 1 lingură suc de lime și fulgi de chili și presărați peste lipie. Rulați lipia și serviți.
5.P.S. Se mai pot adăuga roșii, ceapă proaspătă, salată, orez și alte legume dacă vă plac.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Fajita vegetariana cu ciuperci

Leave a Reply

Your email address will not be published.