Galette cu roșii și ceapă verde - Flavor Tailors

Ingrediente

300 de grame făină integrală
2 linguri semințe de chia mărunțite
1 lingură oțet de mere
jumătate de linguriță de sare
115 grame de unt
2-3 roșii bine coape (eu am ales un soi de roșii maro)
200 de grame cremă de brânză
2 cepe verzi
un usturoi verde
15 ml / 1 lingură de lapte
sare și piper
2 gr oregano
10 gr semințe (susan alb și negru, dovleac, floarea soarelui)
un ou
Abia aștept să vină vara să mă pot bucura de roșii proaspete și aromate! Până atunci, am pregătit o rețetă delicioasă, cu gândul la zile însorite: galette cu roșii și cremă de brânză, aromată cu ceapă și usturoi verde. Cât credeți că a rezistat în farfurie? Puff și a dispărut!

Instrucțiuni de preparare

1.Amestecă într-un bol făina cu semințele de chia măcinate, adaugă sarea, oțetul de mere și untul și amestecă bine. Dacă aluatul nu se leagă, adaugă 1-2 linguri de apă foarte rece. Întinde auatul pe o suprafață presărată cu făină și împătură-l în jumătate, iar apoi întinde-l din nou. Repetă împăturarea aluatului de 6 ori pentru a te asigura că nu rămîne sfărmicios.
2.Întinde apoi aluatul în formă rotundă și mută-l pe o tavă cu hârtie de copt și pune tava în frigider să se întărească puțin aluatul.
3.Pornește cuptorul să se încălzează la 200 °C, iar apoi începe să faci umplutura. Amestecă într-un mărunțitor crema de brânză cu ceapa și usturoiul verde, laptele și condimentele (sare, piper și oregano).
4.Întinde crema de brânză peste aluat, dar lasă 2.5 cm margine și apoi taie roșiile felii și asează-le peste crema de brânză.
5.Acoperă roșiile cu marginea aluatului și apoi bate bine oul și cu ajutorul unei pensule, dă marginea alualului cu ou și presară semințele peste.
6.Dă la cuptor pentru 30 de minute, până roșiile se coc și aluatul devine auriu. Lasă-l apoi să se răcească 5-10 minute și servete călduț. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Galette cu roșii și ceapă verde

Leave a Reply

Your email address will not be published.